Najveći transferi svih vremena...!

Njihova vrednost je bila smešna, a onda su probili granice! Pitanje je trenutka kada će zvanično Francuz Pol Pogba za 128 miliona evra preći iz Juventusa u Mančester junajted, čime bi bio oboren najveći transfer u istoriji!

Fudbal 24.07.2016 | 00:00
Najveći transferi svih vremena...!
Pogba je pre samo četiri godine bez obeštećenja napustio “Old Traford”, a sada će se vratiti, i to na velika vrata. Njegov menadžer Mino Rajola se već dogovorio sa čelnicima “crvenih đavola”, pa će imati nedeljnu platu od 300.000 evra.

Najglasniji za dovođenje jednog od najboljih evropskih fudbalera je upravo trener Junajteda Žoze Murinjo, kome bi Pogba bio najbitniji šraf u šampionskoj mašineriji.

Fudbaler Juventusa bi ovim astronomskim transferom oborio rekorde, pa bi sa vrha najvećih transfera u istoriji skinuo Gereta Bejla, kog je Real doveo za 101 milion evra, a u leđa bi mu gledali Ronaldo, Nejmar, Suarez, Rodrigez, De Brujne, Di Marija, Zidan i Ibrahimović.

Sve dodatno dobija na značaju ako se zna da je vrednost na tržištu odličnog Francuza pre samo četiri godine bila 3,5 miliona evra, a trenutno je ona oko 15 puta veća. Samo što ga Juventus neće pustiti za 60 miliona, koliko vredi na tržištu, nego za duplo veću cifru.

Ako je to veliki napredak, šta onda tek reći za Gereta Bejla! Velšanin je kao neafirmisan igrač 2006. godine u Sautemptonu vredeo tričavih 500.000 evra.

A sada? Prelaskom u Totenhem samo godinu kasnije cena mu je narasla na 15 miliona, a ove godine je u Realu dostigao vrednost od čak 80 miliona evropskih novčanica.

Razvojni put Krsitijana Ronalda je, takođe, veoma zanimljiv. Njega je 2003. Mančester junajted doveo iz Sportinga za 15 miliona evra, da bi ga samo šest godina kasnije Realu prodao za neverovatnih 95 miliona evra.

Svetski fudbal ovim neverovatnim ciframa od kojih se vrti u glavi dostiže neviđene razmere, ali je jedno jasno - Pola Pogbu niko u skorije vreme neće skinuti sa vrha najvećih transfera!

NAJVEĆI TRANSFERI SVIH VREMENA

Ime i prezime, klub u koji je došao, klub iz kog je došao, suma u milionima evra

Pol Pogba (Juventus - Mančester junajted) 128

Geret Bejl (Totenhem - Real) 100,8

Kristijano Ronaldo (Mančester junajted - Real) 94

Nejmar (Santos - Barselona) 86,2

Luis Suarez (Liverpul - Barselona) 81,7

Hames Rodrigez (Monako - Real) 79,7

Kevin de Brujne (Volfzburg - Mančester siti) 75,7

Anhel di Marija (Real Mančester junajted) 75

Zinedin Zidan (Juventus - Real) 75

Zlatan Ibrahimović (Inter - Barselona) 69

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar