Кицбил: Лајовић у 1/2-финалу! Гштад: Јужњи јак за Башића!

Дуци за 72 минута до полуфинала Кицбила! Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у полуфинале турнира у Кицбилу, пошто је у четвртфиналу победио Карена Хачанова из Русије у два сета – 6:3, 6:2. Јужњи прејак за Башића!

Тенис 21.07.2016 | 16:15
Кицбил: Лајовић у 1/2-финалу! Гштад: Јужњи јак за Башића!
Меч Лајовића и Хачанова, 83. и 104. тенисера света, трајао је час и 12 минута.

Српском тенисеру је у првом сету један брејк био довољан за предност од 1:0, да би у другом два пута одузео сервис противнику.

Лајовић ће у борби за финале играти против Николоза Басилашвилија из Грузије, који је раније током дана победио Чеха Адама Павласека.

Јужњи прејак за Башића! Иако је бх. тенисер први сет решио у своју корист, искусни Рус преокретом стигао до победе и пласмана у четвртфинале АТП турнира у швајцарском Гштаду. На крају 7:5, 5:7, 3:6.

Вест да ће овог лета наступити на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру није позитивно утицала на Мирзу Башића.

Двадесетпетогодишњи Сарајлија, елиминисан је у осмини финала АТП турнира у Гштаду, а бољи од њега био је Михаил Јужњи, 7:5, 5:7, 3:6.

Башић је одлично одиграо први сет, славио са 7:5, али је у другом сету руски тенисер узвратио истом мером и изједначио на 1:1.

У одлучујућем сету пресудило је искуство Руса, који је славио 6:3 и пласирао се у четвртфинале, гдје га чека Немац, Дастин Браун.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар