Kicbil: Lajović u 1/2-finalu! Gštad: Južnji jak za Bašića!

Duci za 72 minuta do polufinala Kicbila! Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u polufinale turnira u Kicbilu, pošto je u četvrtfinalu pobedio Karena Hačanova iz Rusije u dva seta – 6:3, 6:2. Južnji prejak za Bašića!

Tenis 21.07.2016 | 16:15
Kicbil: Lajović u 1/2-finalu! Gštad: Južnji jak za Bašića!
Meč Lajovića i Hačanova, 83. i 104. tenisera sveta, trajao je čas i 12 minuta.

Srpskom teniseru je u prvom setu jedan brejk bio dovoljan za prednost od 1:0, da bi u drugom dva puta oduzeo servis protivniku.

Lajović će u borbi za finale igrati protiv Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije, koji je ranije tokom dana pobedio Čeha Adama Pavlaseka.

Južnji prejak za Bašića! Iako je bh. teniser prvi set rešio u svoju korist, iskusni Rus preokretom stigao do pobede i plasmana u četvrtfinale ATP turnira u švajcarskom Gštadu. Na kraju 7:5, 5:7, 3:6.

Vest da će ovog leta nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nije pozitivno uticala na Mirzu Bašića.

Dvadesetpetogodišnji Sarajlija, eliminisan je u osmini finala ATP turnira u Gštadu, a bolji od njega bio je Mihail Južnji, 7:5, 5:7, 3:6.

Bašić je odlično odigrao prvi set, slavio sa 7:5, ali je u drugom setu ruski teniser uzvratio istom merom i izjednačio na 1:1.

U odlučujućem setu presudilo je iskustvo Rusa, koji je slavio 6:3 i plasirao se u četvrtfinale, gdje ga čeka Nemac, Dastin Braun.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar