ЛЕ: Партизану треба побједа или реми с головима! Дајте бар један гол!

Фудбалери Партизана од 21.05 у Лубину игра реванш меч другог кола квалификација за Лигу Европе против пољског Заглембја. Спортски директор Партизана Ивица Илиев уверен да ће црно-бели у вечерашњем мечу остварити резултат који ће их одвести у 3. коло квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 21.07.2016 | 15:30
ЛЕ: Партизану треба побједа или реми с головима! Дајте бар један гол!
У првом мечу, одиграном прошле недеље у Београду, није било голова, упркос томе што је вицешампион Србије имао неколико стопостотних прилика.

’Црно-бели’ су чартер летом Ер Србије одлетели за Вроцлав одакле су аутобусом отпутовали до Лубина – експедиција је имала проблема пред полазак јер авион није на време добио дозволу за слетање у Пољску, па је полетео са готово два сата закашњења.

"Полетили смо из Београда два сата касније него што је било планирано, након тога је била нека несрећа на аутопуту, тако да смо касно стигли у хотел, нисмо стигли ни да се распремимо... Мада, ми Срби смо познати по томе да када је нешто теже и компиликованије дајемо више него што урадимо када је све иделано. И то ће бити један од мотива, којих имамо много за сутрашњу утакмицу", рекао је тренер Иван Томић на конференцији за новинаре у Лубину.

Томић је на пут повео 21 играча, док је Валери Божинов остао у Београду, па у нападу рачуна само на младог Душана Влаховића и Николу Ђурђића.

"Чека нас тешка утакмица, биће то сасвим другачији меч него у Београду. Добро смо радили седам дана, сви смо спремни и знамо шта нас чека. Знамо и шта је наш приоритет, а то је пролаз, а све осим тога је неуспех", рекао фудбалер Партизана Мирослав Радовић.

Кад желе да покрену екипу, заурлају са јужне трибине:

"Партизане, дај сад један гол".

Реализација императива опеваног у поруци Гробара требало би, према рачуницама многих, да буде довољна за пласман клуба из Хумске у треће елиминационо коло на путу ка групној фази Лиге Европе. Један погодак у мрежи Заглебја примакао би црно-беле наредној рунди квалификација, јер на основу свега виђеног у првом мечу (0:0) не делују Пољаци као тим способан двапут да матира Бојана Шаранова.

"Зато су нам и велика очекивања. Свако од нас појединачно сматра да заслужујемо да се нађемо у наредној фази такмичена. На основу приказаног на нашем терену, фаворити смо и у Лубину. Будемо ли поновили ону игру, створили исти или сличан број прилика, онда ће и шансе за пролаз бити увећане. Уверен сам да идемо даље", шири оптимизам из Партизанове свлачионицеНемања Михајловић, у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Михајловићу ће и вечерас (21.05, ТВ Аренаспорт 1) бити намењена улога једног од ослонаца реновираног тима. Иван Томић ће га користити као нападачку опцију по левом крилу, неће мењати ни остатак тима који је пре седам дана оставио више него повољан утисак у пољу, па се очекује да меч почну: Шаранов – Вулићевић, Гогуа, Миленковић, Богосавац – Евертон, Брашанац – Јанковић, Радовић, Михајловић – Ђурђић.

"Свако од нас може да реши меч, тај појединачни квалитет се не довои у питање, међутим, чини ми се да ће у Пољској пресудити тимски рад. Не могу ја без Богосавца, нити Брашанца, играм далеко лакше кад знам да ми "чувају леђа", а не могу ни они без мене, јер прва линија одбране је постављена у нападу. Дакле, сви к'о један".

Услед чињенице да у госте није однео предност, Партизан је приморан да нападне. На то га обавезује и традиција, али и податак да је скоро две године прошло откако је последњи пут две узастопне званичне утакмице окончао без поготка. Од октобра 2014. кад је изгубио најпре од Бешикташа (0:4), па од Јагодине (0:1) није се десило да му на два везана меча муниција затаји.

"У праву сте. Нисмо навикли на утакмице без голова. Уверавам вас да то овога пута неће бити случај, да ћемо бар једном затрести мрежу. Много је важно да то учинимо први, онда је пред њима задатак да то ураде двапут. Никако не би ваљало да будемо екипа која ће прва примити гол. Колико је то лоше уверили смо се на примеру Короне, прошлог викенда је четири пута матирана за пола сата. Што показује да је Заглебје другачија екипа на свом стадиону и да, вероватно, не стаје кад је крене. Зато, опрез није на одмет. Јесмо квалитетнији, само то да покажемо".

Према Михајловићевим речима, крај сарадње са Иваном Бандаловским и неслугласице Ивана Томића и Валерија Божинова, због којих нападач није у комбинацији за меч, нису утицале на атмосферу у екипи, иако се многи навијачи Партизана прибојавају како би последња дешавања са бугарским интернационалцима могла да се пренесу на терен.

"Нисам приметио да нас је било шта пореметило. Све је у најбољем реду. Не обазиремо се на медијске натписе, пошто свако од нас зна тачно шта му је посао  Ако свако обави што је до њега, биће добро тиму. Атмосфера је, да поновим, супер".

За чак шесторицу Партизанових играча, укључујући и Михајловића, сусрет у Лубину биће прво европско гостовање у каријери. Отуда дилема како ће се снаћи Гогуа, Миленковић, Богосавац, Миленковић, Евертон и Јанковић у захтевној улози.

"Нисмо имали прилику да играмо овакав тип мечева, међутим, саветима нам помажу Радовић, Брашанац, Ђурђић. Знају како се на њима понаша и шта се тачно на терену ради, то искуство преносе нама. Спремили су нас", осмехује се фудбалер од чијих је погодака и асистенција Парни ваљак "живео" током пролећа.

Победник овог двомеча у следећој рунди састаће се са бољим из скандинавског дербија у којем се састају дански Сендерјиске и норвешки Стремсгудсе. Данци пред реванш имају предност после тријумфа од 2:1 у првом дуелу.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев уверен да ће црно-бели у вечерашњем мечу остварити резултат који ће их одвести у 3. коло квалификација за Лигу Европе.

Илиев је две сезоне играо у Пољској у Висли из Кракова и играо је против Заглембја. Садашњи спортски директор црно-белих дао је голове овој екипи.

"Сећам се једне од утакмице, завршена је 2:2, ја сам дао један гол. Не бих имао ништа против да тако буде и вечерас, али још већи сам оптимиста и очекујем победу Партизана", рекао је он за ТВ Партизан.

Очекује и нешто отворенију игру домаћина:

"Публика и домаћи терен је, по логици ствари, оптерећење и намеће домаћој екипи да мора да се напада и да крене офанзивније и очекујем да ту буде још простора за нас", каже Илиев пред реванш меч 2. кола квалификација за Лигу Европе против Заглембја у Лубину (први меч завршен је 0:0).

О Бразилцу Леонарду, који није ни кренуо у Пољску...

"Са Леонардом имамо дугорочне планове. Волео бих да и наши верни навијачи имају стрпљења. Све радимо педантно и одговорни и не желимо ништа да препуштамо случају. Не гледамо само садашњи тренутак и не желимо да наравимо грешку, да ризикујемо повреду. Размишљамо и о неким играчима који би изгубили место због њега, што не би било коректно. У реду је када буде био спрман за све могуће напоре", рекао је Илиев.

Цео интервју са Илиевим...



Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар