LE: Partizanu treba pobjeda ili remi s golovima! Dajte bar jedan gol!

Fudbaleri Partizana od 21.05 u Lubinu igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv poljskog Zaglembja. Sportski direktor Partizana Ivica Iliev uveren da će crno-beli u večerašnjem meču ostvariti rezultat koji će ih odvesti u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 21.07.2016 | 15:30
LE: Partizanu treba pobjeda ili remi s golovima! Dajte bar jedan gol!
U prvom meču, odigranom prošle nedelje u Beogradu, nije bilo golova, uprkos tome što je vicešampion Srbije imao nekoliko stopostotnih prilika.

’Crno-beli’ su čarter letom Er Srbije odleteli za Vroclav odakle su autobusom otputovali do Lubina – ekspedicija je imala problema pred polazak jer avion nije na vreme dobio dozvolu za sletanje u Poljsku, pa je poleteo sa gotovo dva sata zakašnjenja.

"Poletili smo iz Beograda dva sata kasnije nego što je bilo planirano, nakon toga je bila neka nesreća na autoputu, tako da smo kasno stigli u hotel, nismo stigli ni da se raspremimo... Mada, mi Srbi smo poznati po tome da kada je nešto teže i kompilikovanije dajemo više nego što uradimo kada je sve idelano. I to će biti jedan od motiva, kojih imamo mnogo za sutrašnju utakmicu", rekao je trener Ivan Tomić na konferenciji za novinare u Lubinu.

Tomić je na put poveo 21 igrača, dok je Valeri Božinov ostao u Beogradu, pa u napadu računa samo na mladog Dušana Vlahovića i Nikolu Đurđića.

"Čeka nas teška utakmica, biće to sasvim drugačiji meč nego u Beogradu. Dobro smo radili sedam dana, svi smo spremni i znamo šta nas čeka. Znamo i šta je naš prioritet, a to je prolaz, a sve osim toga je neuspeh", rekao fudbaler Partizana Miroslav Radović.

Kad žele da pokrenu ekipu, zaurlaju sa južne tribine:

"Partizane, daj sad jedan gol".

Realizacija imperativa opevanog u poruci Grobara trebalo bi, prema računicama mnogih, da bude dovoljna za plasman kluba iz Humske u treće eliminaciono kolo na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope. Jedan pogodak u mreži Zaglebja primakao bi crno-bele narednoj rundi kvalifikacija, jer na osnovu svega viđenog u prvom meču (0:0) ne deluju Poljaci kao tim sposoban dvaput da matira Bojana Šaranova.

"Zato su nam i velika očekivanja. Svako od nas pojedinačno smatra da zaslužujemo da se nađemo u narednoj fazi takmičena. Na osnovu prikazanog na našem terenu, favoriti smo i u Lubinu. Budemo li ponovili onu igru, stvorili isti ili sličan broj prilika, onda će i šanse za prolaz biti uvećane. Uveren sam da idemo dalje", širi optimizam iz Partizanove svlačioniceNemanja Mihajlović, u razgovoru za MOZZART Sport.

Mihajloviću će i večeras (21.05, TV Arenasport 1) biti namenjena uloga jednog od oslonaca renoviranog tima. Ivan Tomić će ga koristiti kao napadačku opciju po levom krilu, neće menjati ni ostatak tima koji je pre sedam dana ostavio više nego povoljan utisak u polju, pa se očekuje da meč počnu: Šaranov – Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac – Everton, Brašanac – Janković, Radović, Mihajlović – Đurđić.

"Svako od nas može da reši meč, taj pojedinačni kvalitet se ne dovoi u pitanje, međutim, čini mi se da će u Poljskoj presuditi timski rad. Ne mogu ja bez Bogosavca, niti Brašanca, igram daleko lakše kad znam da mi "čuvaju leđa", a ne mogu ni oni bez mene, jer prva linija odbrane je postavljena u napadu. Dakle, svi k'o jedan".

Usled činjenice da u goste nije odneo prednost, Partizan je primoran da napadne. Na to ga obavezuje i tradicija, ali i podatak da je skoro dve godine prošlo otkako je poslednji put dve uzastopne zvanične utakmice okončao bez pogotka. Od oktobra 2014. kad je izgubio najpre od Bešiktaša (0:4), pa od Jagodine (0:1) nije se desilo da mu na dva vezana meča municija zataji.

"U pravu ste. Nismo navikli na utakmice bez golova. Uveravam vas da to ovoga puta neće biti slučaj, da ćemo bar jednom zatresti mrežu. Mnogo je važno da to učinimo prvi, onda je pred njima zadatak da to urade dvaput. Nikako ne bi valjalo da budemo ekipa koja će prva primiti gol. Koliko je to loše uverili smo se na primeru Korone, prošlog vikenda je četiri puta matirana za pola sata. Što pokazuje da je Zaglebje drugačija ekipa na svom stadionu i da, verovatno, ne staje kad je krene. Zato, oprez nije na odmet. Jesmo kvalitetniji, samo to da pokažemo".

Prema Mihajlovićevim rečima, kraj saradnje sa Ivanom Bandalovskim i nesluglasice Ivana Tomića i Valerija Božinova, zbog kojih napadač nije u kombinaciji za meč, nisu uticale na atmosferu u ekipi, iako se mnogi navijači Partizana pribojavaju kako bi poslednja dešavanja sa bugarskim internacionalcima mogla da se prenesu na teren.

"Nisam primetio da nas je bilo šta poremetilo. Sve je u najboljem redu. Ne obaziremo se na medijske natpise, pošto svako od nas zna tačno šta mu je posao  Ako svako obavi što je do njega, biće dobro timu. Atmosfera je, da ponovim, super".

Za čak šestoricu Partizanovih igrača, uključujući i Mihajlovića, susret u Lubinu biće prvo evropsko gostovanje u karijeri. Otuda dilema kako će se snaći Gogua, Milenković, Bogosavac, Milenković, Everton i Janković u zahtevnoj ulozi.

"Nismo imali priliku da igramo ovakav tip mečeva, međutim, savetima nam pomažu Radović, Brašanac, Đurđić. Znaju kako se na njima ponaša i šta se tačno na terenu radi, to iskustvo prenose nama. Spremili su nas", osmehuje se fudbaler od čijih je pogodaka i asistencija Parni valjak "živeo" tokom proleća.

Pobednik ovog dvomeča u sledećoj rundi sastaće se sa boljim iz skandinavskog derbija u kojem se sastaju danski Senderjiske i norveški Stremsgudse. Danci pred revanš imaju prednost posle trijumfa od 2:1 u prvom duelu.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev uveren da će crno-beli u večerašnjem meču ostvariti rezultat koji će ih odvesti u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iliev je dve sezone igrao u Poljskoj u Visli iz Krakova i igrao je protiv Zaglembja. Sadašnji sportski direktor crno-belih dao je golove ovoj ekipi.

"Sećam se jedne od utakmice, završena je 2:2, ja sam dao jedan gol. Ne bih imao ništa protiv da tako bude i večeras, ali još veći sam optimista i očekujem pobedu Partizana", rekao je on za TV Partizan.

Očekuje i nešto otvoreniju igru domaćina:

"Publika i domaći teren je, po logici stvari, opterećenje i nameće domaćoj ekipi da mora da se napada i da krene ofanzivnije i očekujem da tu bude još prostora za nas", kaže Iliev pred revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Zaglembja u Lubinu (prvi meč završen je 0:0).

O Brazilcu Leonardu, koji nije ni krenuo u Poljsku...

"Sa Leonardom imamo dugoročne planove. Voleo bih da i naši verni navijači imaju strpljenja. Sve radimo pedantno i odgovorni i ne želimo ništa da prepuštamo slučaju. Ne gledamo samo sadašnji trenutak i ne želimo da naravimo grešku, da rizikujemo povredu. Razmišljamo i o nekim igračima koji bi izgubili mesto zbog njega, što ne bi bilo korektno. U redu je kada bude bio sprman za sve moguće napore", rekao je Iliev.

Ceo intervju sa Ilievim...



Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar