Фацебоок Мессенгер достигао милијарду корисника

Извршни директор друштвене мреже Фацебоок Марк Закерберг саопштио је да је сервис за поруке Фацебоок Мессенгер достигао милијарду корисника.

Информационе технологије 21.07.2016 | 10:17
Фацебоок Мессенгер достигао милијарду корисника
Популарност овог сервиса за размену порука расте из месеца у месец - корисницима је олакшао комуникацију, а власнику и деоничарима донео профит.

Три месеца раније Фацебоок је објавио да је ФБ Мессенгер достигао 900 милиона месечних корисника, што показује његов брз раст.

Поређења ради, апликација WхатсАпп премашила је број од милијарду корисника у фебруару 2016. године након седам година постојања, док Фацебоок Мессенгер постоји нешто више од четири године.

Фацебоок има 1,65 милијарди активних корисника, што значи да више од 60 одсто њих користи ову апликацију у сврху комуникације. Апликација Мессенгер сматра се другом најпопуларнијом апликацијом на иОС-у, а верзија за Андроид скинута је милијарду пута.

Осим што шаљу поруке, корисници могу да обављају и видеопозиве, а компанија тврди да се 10 посто гласовних позива на свету обавља путем ове апликације. Људи је често користе и за слање фотографија и гифова. На дневној бази корисници поделе 22 милиона гифова.

Од марта је у оквиру Мессенгера доступна и кошаркашка игра, која је до сада играна више од милијарду пута.

Очекује се даљи раст броја корисника овог сервиса за комуникацију.

Б 92
фото: фацебоок

Коментари / 0

Оставите коментар