Facebook Messenger dostigao milijardu korisnika

Izvršni direktor društvene mreže Facebook Mark Zakerberg saopštio je da je servis za poruke Facebook Messenger dostigao milijardu korisnika.

Informacione tehnologije 21.07.2016 | 10:17
Facebook Messenger dostigao milijardu korisnika
Popularnost ovog servisa za razmenu poruka raste iz meseca u mesec - korisnicima je olakšao komunikaciju, a vlasniku i deoničarima doneo profit.

Tri meseca ranije Facebook je objavio da je FB Messenger dostigao 900 miliona mesečnih korisnika, što pokazuje njegov brz rast.

Poređenja radi, aplikacija WhatsApp premašila je broj od milijardu korisnika u februaru 2016. godine nakon sedam godina postojanja, dok Facebook Messenger postoji nešto više od četiri godine.

Facebook ima 1,65 milijardi aktivnih korisnika, što znači da više od 60 odsto njih koristi ovu aplikaciju u svrhu komunikacije. Aplikacija Messenger smatra se drugom najpopularnijom aplikacijom na iOS-u, a verzija za Android skinuta je milijardu puta.

Osim što šalju poruke, korisnici mogu da obavljaju i videopozive, a kompanija tvrdi da se 10 posto glasovnih poziva na svetu obavlja putem ove aplikacije. Ljudi je često koriste i za slanje fotografija i gifova. Na dnevnoj bazi korisnici podele 22 miliona gifova.

Od marta je u okviru Messengera dostupna i košarkaška igra, koja je do sada igrana više od milijardu puta.

Očekuje se dalji rast broja korisnika ovog servisa za komunikaciju.

B 92
foto: facebook

Komentari / 0

Ostavite komentar