Само Енглез може бити селектор, али нема их много?!

Фудбалска асоцијација Енглеске ће у току ове недеље именовати наследника Роја Хоџсона. Остају упорни у намери да селектор мора бити Енглез, а избор није нарочито велики.

Фудбал 21.07.2016 | 23:45
Само Енглез може бити селектор, али нема их много?!
Сем Свена-Горана Ериксона и Фабија Капела - сви селектори Енглеске су били и Енглези.

Судећи по причи из Фудбалске асоцијације, тако ће и остати по именовању новог селектора који ће заменити Роја Хоџсона. У току ове недеље ФА ће интервјуисати све кандидати које су узели у обзир, а као један од услова чини се да је то да мора да буде Енглез.

Имена која су најближа "врућој клупи" су Сем Алердајс (Сандерленд) и Стив Брус (Хал), који не припадају оној "елитној" групи тренера какве су можда навијачи "гордог албиона" очекивали.

Заправо, тешко да се и за једног енглеског тренера (менаџера) може тврдити да је међу најбољима у свом послу? Да ли је за то "крива" и Премијер лига? Врло могуће...

Од двадесет премијерлигашких клубова само пет води енглески тренер. То су Еди Хау (Борнмут), Барнли (Сем Дајк), Алан Пардју (Кристал Палас) и већ поменути Сем Алердајс (Сандерленд) и Стив Брус (Хал) - све тренери који ће у наредној сезони покушати да изборе опстанак.

За разлику од италијанских и шпанских клубова - енглески се ређе одлучују да шансу на клупи укажу "свежем пензионеру" који је тек завршио успешну играчку каријеру, па се чешће одлучују за "готове" тренере који долазе из неких од јаких фудбалских лига у којима су већ бележили резултате.

Фаворит за клупу је "Биг Сем" који би у исто време водио и "црне мачке" и репрезентацију Енглеске, а као трећи могући кандидат спомиње се Глен Ходл који је већ био селектор, али већ десет година се није бавио тренерским послом и окренуо се "коментаторским водама" на британским телевизијама које често ангажују бивше играче за ове позиције.

Упорност ФА да нови селектор не буде странац можда би могла да им се "одбије о главу" и питање је да ли ће Сем Алердајс и Стив Брус успети да смире неке од размажених звезда репрезентације Енглеске које су правиле проблеме њиховим претходницима.

На прву лопту - ни навијачи нису одушевљени...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар