Samo Englez može biti selektor, ali nema ih mnogo?!

Fudbalska asocijacija Engleske će u toku ove nedelje imenovati naslednika Roja Hodžsona. Ostaju uporni u nameri da selektor mora biti Englez, a izbor nije naročito veliki.

Fudbal 21.07.2016 | 23:45
Samo Englez može biti selektor, ali nema ih mnogo?!
Sem Svena-Gorana Eriksona i Fabija Kapela - svi selektori Engleske su bili i Englezi.

Sudeći po priči iz Fudbalske asocijacije, tako će i ostati po imenovanju novog selektora koji će zameniti Roja Hodžsona. U toku ove nedelje FA će intervjuisati sve kandidati koje su uzeli u obzir, a kao jedan od uslova čini se da je to da mora da bude Englez.

Imena koja su najbliža "vrućoj klupi" su Sem Alerdajs (Sanderlend) i Stiv Brus (Hal), koji ne pripadaju onoj "elitnoj" grupi trenera kakve su možda navijači "gordog albiona" očekivali.

Zapravo, teško da se i za jednog engleskog trenera (menadžera) može tvrditi da je među najboljima u svom poslu? Da li je za to "kriva" i Premijer liga? Vrlo moguće...

Od dvadeset premijerligaških klubova samo pet vodi engleski trener. To su Edi Hau (Bornmut), Barnli (Sem Dajk), Alan Pardju (Kristal Palas) i već pomenuti Sem Alerdajs (Sanderlend) i Stiv Brus (Hal) - sve treneri koji će u narednoj sezoni pokušati da izbore opstanak.

Za razliku od italijanskih i španskih klubova - engleski se ređe odlučuju da šansu na klupi ukažu "svežem penzioneru" koji je tek završio uspešnu igračku karijeru, pa se češće odlučuju za "gotove" trenere koji dolaze iz nekih od jakih fudbalskih liga u kojima su već beležili rezultate.

Favorit za klupu je "Big Sem" koji bi u isto vreme vodio i "crne mačke" i reprezentaciju Engleske, a kao treći mogući kandidat spominje se Glen Hodl koji je već bio selektor, ali već deset godina se nije bavio trenerskim poslom i okrenuo se "komentatorskim vodama" na britanskim televizijama koje često angažuju bivše igrače za ove pozicije.

Upornost FA da novi selektor ne bude stranac možda bi mogla da im se "odbije o glavu" i pitanje je da li će Sem Alerdajs i Stiv Brus uspeti da smire neke od razmaženih zvezda reprezentacije Engleske koje su pravile probleme njihovim prethodnicima.

Na prvu loptu - ni navijači nisu oduševljeni...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar