Ау, каква комбинација: Русија - Манчини?!

Човек који би требало да спаси руски фудбал уочи Мундијала је тренер Интера?

Фудбал 18.07.2016 | 13:00
Ау, каква комбинација: Русија - Манчини?!
Није им помогао ни Фабио Капело, али верују да је у Италији спас. И то у Роберту Манчинију! Руси желе Интеровог тренера за селектора.

Тако гласе последње вести из Русије, а објавила их је - ни мање, ни више - руска државна новинска агенција Тас. Када Тас нешто објави онда није реч о спекулацијама или нагађњима, већ о конкретним инофрмацијама из државног врха које треба да опирају улс јавности. Позивајући се на изворе из руководства руског фудбала, Тас јавља да је Манчинипрви кандидат да наследи Леонида Слуцког на клупи Баћушки после дебакла на ЕП у Француској. Русе полако хвата паника с обзиром да већ следећег лета организују Куп конфедерација, а 2018. Мундијал.

Министар спорта Виталиј Мутко је под све већим притиском да репрезентација направи неки успех, а како се приближава Мундијал на домаћем тлу, притисак је огроман. Мутко је некада био председник Зенита, па је дуго година био први човек ФС Русије, сада је цео руски спорт у његовим рукама, а и даље се незванично пита за све битне функције у ФС Русије. међутим, успеха нема. Успеха су имали само са Хидинком, Адвокат је био разочарање, а није успео ни Фабио Капело који је имао брутално добар уговор. Слуцки је дошао као прелазно решење и напустио клупу после ЕП.
“Објавићемо име новог селектора до 30. јула”, рекао је Мутко.

Државна агенција јавља да је Манчини први кандидат, а и сам Италијан је у натегнутим односима са руководством Интера. Нису му довели појачања која је тражио, незадовољан је што му нови власници нису понудили нови уговор и решење би могао да буде одлазак у Русију. Има још годину дана уговора и плату од 4.500.000 евра годишње, којих би морао да се одрекне ако раскине уговор. Али нема сумње да би их у Русији надокнадио.

Руси су оставили очајан утисак на претходном ЕП, одавно нису имали слабију екипу, потребне су корените промене, а људи који одлучују верују да је Роберто Манчини човек са којим ће Русија фудбалски продисати.

Како вам се чини та комбинација?

Нама изгледа као потпуна катастрофа, али тако је било и када је Ранијери долазио у Лестер…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар