Au, kakva kombinacija: Rusija - Mančini?!

Čovek koji bi trebalo da spasi ruski fudbal uoči Mundijala je trener Intera?

Fudbal 18.07.2016 | 13:00
Au, kakva kombinacija: Rusija - Mančini?!
Nije im pomogao ni Fabio Kapelo, ali veruju da je u Italiji spas. I to u Robertu Mančiniju! Rusi žele Interovog trenera za selektora.

Tako glase poslednje vesti iz Rusije, a objavila ih je - ni manje, ni više - ruska državna novinska agencija Tas. Kada Tas nešto objavi onda nije reč o spekulacijama ili nagađnjima, već o konkretnim inofrmacijama iz državnog vrha koje treba da opiraju uls javnosti. Pozivajući se na izvore iz rukovodstva ruskog fudbala, Tas javlja da je Mančiniprvi kandidat da nasledi Leonida Sluckog na klupi Baćuški posle debakla na EP u Francuskoj. Ruse polako hvata panika s obzirom da već sledećeg leta organizuju Kup konfederacija, a 2018. Mundijal.

Ministar sporta Vitalij Mutko je pod sve većim pritiskom da reprezentacija napravi neki uspeh, a kako se približava Mundijal na domaćem tlu, pritisak je ogroman. Mutko je nekada bio predsednik Zenita, pa je dugo godina bio prvi čovek FS Rusije, sada je ceo ruski sport u njegovim rukama, a i dalje se nezvanično pita za sve bitne funkcije u FS Rusije. međutim, uspeha nema. Uspeha su imali samo sa Hidinkom, Advokat je bio razočaranje, a nije uspeo ni Fabio Kapelo koji je imao brutalno dobar ugovor. Slucki je došao kao prelazno rešenje i napustio klupu posle EP.
“Objavićemo ime novog selektora do 30. jula”, rekao je Mutko.

Državna agencija javlja da je Mančini prvi kandidat, a i sam Italijan je u nategnutim odnosima sa rukovodstvom Intera. Nisu mu doveli pojačanja koja je tražio, nezadovoljan je što mu novi vlasnici nisu ponudili novi ugovor i rešenje bi mogao da bude odlazak u Rusiju. Ima još godinu dana ugovora i platu od 4.500.000 evra godišnje, kojih bi morao da se odrekne ako raskine ugovor. Ali nema sumnje da bi ih u Rusiji nadoknadio.

Rusi su ostavili očajan utisak na prethodnom EP, odavno nisu imali slabiju ekipu, potrebne su korenite promene, a ljudi koji odlučuju veruju da je Roberto Mančini čovek sa kojim će Rusija fudbalski prodisati.

Kako vam se čini ta kombinacija?

Nama izgleda kao potpuna katastrofa, ali tako je bilo i kada je Ranijeri dolazio u Lester…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar