Благојевић ни у затвору не може без Елвиса

Род Благојевић, политичар српског поријекла, бивши гувернер Илиноиса, када је 2012. године отишао у затвор, није могао тамо да понесе статуу Елвиса Прислија у природној величини, али је задржао љубав према краљу рок-ен-рола.

Република Српска 13.07.2016 | 09:20
Благојевић ни у затвору не може без Елвиса
Благојевић адвокат Леонард Гудмен је у судским документима, у којима тражи смањење 14-годишње затворске казне, између осталог навео да је његов клијент научио да свира гитару и да је у затвору формирао бенд "Затворски рокери", назван по једном од Елвисових највећих хитова - "Јаилхоусе Роцк".

Благојевић је научио да свира гитару и да пева, тврди адвокат, како би са својом кћерком преко телефона поделио њено интересовање за музику.

Иначе, Елвисова статуа, која је била у Благојевићевом дому, продата је на аукцији када је отишао у затвор.

Гудмен тврди да је Благојевић, који служи казну због корупције, подучавао друге затворенике историји, а онима који ће ускоро на слободу, давао савете за интервјуе за посао.

По постојећој судској пресуди, Благојевић не може да буде ослобођен пре 2024. године, наводи АП.

Тужилаштвио тражи од суда да одбије захтев за превремено ослобађање и да Благојевић одслужи казну у целини.

Он је 2011. осуђен по 18 тачака оптужнице за корупцију, укључујухци покушај да "прода" место у америчком Сенату које је остало упражњено избором Барака Обаме за председника.

Захтев за превремено ослобађање Благојевића део је правне битке између федералног тужиоца и одбране, пошто је федерални апелациони суд одбацио пет од тих 18 тачака оптужнице.

Претрес о том захтеву пред федералним судом одржаће се 9. августа.

Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да

13.07.2016 07:40

Ускоро оде Обама. Онда почиње лов на његове другар из 92. који су инвестирали покраден паре из босанском рата. Зна то ФБИ само не може ништа док је овакво. Род ће куци идуће године. Не помаже он људима због бодова него сто је добар човјек.

ОДГОВОРИТЕ