Blagojević ni u zatvoru ne može bez Elvisa

Rod Blagojević, političar srpskog porijekla, bivši guverner Ilinoisa, kada je 2012. godine otišao u zatvor, nije mogao tamo da ponese statuu Elvisa Prislija u prirodnoj veličini, ali je zadržao ljubav prema kralju rok-en-rola.

Republika Srpska 13.07.2016 | 09:20
Blagojević ni u zatvoru ne može bez Elvisa
Blagojević advokat Leonard Gudmen je u sudskim dokumentima, u kojima traži smanjenje 14-godišnje zatvorske kazne, između ostalog naveo da je njegov klijent naučio da svira gitaru i da je u zatvoru formirao bend "Zatvorski rokeri", nazvan po jednom od Elvisovih najvećih hitova - "Jailhouse Rock".

Blagojević je naučio da svira gitaru i da peva, tvrdi advokat, kako bi sa svojom kćerkom preko telefona podelio njeno interesovanje za muziku.

Inače, Elvisova statua, koja je bila u Blagojevićevom domu, prodata je na aukciji kada je otišao u zatvor.

Gudmen tvrdi da je Blagojević, koji služi kaznu zbog korupcije, podučavao druge zatvorenike istoriji, a onima koji će uskoro na slobodu, davao savete za intervjue za posao.

Po postojećoj sudskoj presudi, Blagojević ne može da bude oslobođen pre 2024. godine, navodi AP.

Tužilaštvio traži od suda da odbije zahtev za prevremeno oslobađanje i da Blagojević odsluži kaznu u celini.

On je 2011. osuđen po 18 tačaka optužnice za korupciju, uključujuhci pokušaj da "proda" mesto u američkom Senatu koje je ostalo upražnjeno izborom Baraka Obame za predsednika.

Zahtev za prevremeno oslobađanje Blagojevića deo je pravne bitke između federalnog tužioca i odbrane, pošto je federalni apelacioni sud odbacio pet od tih 18 tačaka optužnice.

Pretres o tom zahtevu pred federalnim sudom održaće se 9. avgusta.

Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Da

13.07.2016 07:40

Uskoro ode Obama. Onda počinje lov na njegove drugar iz 92. koji su investirali pokraden pare iz bosanskom rata. Zna to FBI samo ne može ništa dok je ovakvo. Rod će kuci iduće godine. Ne pomaže on ljudima zbog bodova nego sto je dobar čovjek.

ODGOVORITE