Начелник позива на неплаћање пореза

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић позвао је грађане да не плаћају, како је навео, вишеструко увећан порез на непокретности док Скупштина општине на ванредној сједници не донесе одлуку да стопа пореза остаје на истом нивоу као и претходних година.

Република Српска 05.07.2016 | 13:38
Начелник позива на неплаћање пореза
Ковачевић је на конференцији за новинаре истакао да је Пореској управи Републике Српске упутио допис да обустави издавање рјешења и наплату пореза и позвао грађане да сада не плаћају те порезе, јер ће током ове седмице бити одржана ванредна сједница Скупштине општине о тој теми.

"Позивам све оне којима су дошла рјешење да вишеструко плате порез да не плаћају, јер ће добити нова рјешења након ванредне сједнице Скупштине општине", каже Ковачевић.

Он је навео да је грађанин који је имао 100 дунума земље на селу прошле године платио око 100 КМ пореза, а ове године би требало да плати 300 КМ.

Према његовим ријечима, то је шок и за локалну власт и за грађане и зато су, како каже, овако брзо реаговали.

Он је додао да су ове године грађанима дошла рјешења да плаћају увећан порез на непокретност посебно у руралним и неграђевинским зонама, иако је Скупштина општине прошле године донијела одлуку да стопа пореза на непокретности остаје иста и за 2016. годину.

Ковачевић не зна тачно како је дошло до тога да је грађанима ове године године вишеструко увећан порез за земљу поготово у сеоским и руралним подручјима гдје, како је рекао, реално та земља "нема ту економску вриједност и не може остварити добит коју би платили оваквим разрезом пореза“.

"Немамо одговор како је дошло до ове ситуације, да имамо један порез 2014. и 2015, а 2016. други иако је стопа остала иста. Видјећемо шта се десило, али донијећемо одлуке која ће ићи у корист грађана", каже он.

Конференцији за новинаре присуствовао је и начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Млађен Ћеремиџић.

Извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

вук

05.07.2016 11:56

Не рисе мајке ти,провидан си као најлон,пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

05.07.2016 18:13

Не рисе ти мајке ти. Ово је бас исправан потез од њега.

Name

Фрог

05.07.2016 12:12

Прошле године сам продао стан, па купио мало већи. Долази рачун за порез на којем су исказана оба стана, иако је нови власник пријављен на мој стари стан. Упутим званичну молбу за исправку рачуна, до данас ни А ни Б...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

05.07.2016 12:28

ПОЦЕЛА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА.

ОДГОВОРИТЕ