Колико је тешко одвојити се од телефона током одмора?

Интел је објавио резултате свог истраживања у којем показује колико смо заиста спремни да оставимо своје мобилне телефоне док смо на годишњем одмору.

Информационе технологије 03.07.2016 | 12:50
Колико је тешко одвојити се од телефона током одмора?
Истраживање које је објавио Интел Сецуритy обухватило је скоро 14.000 људи широм света, а резултати показују како готово половина (49%) Американаца не може да се одвоји од својих пословних порука е-маила, док су међу најуспешнијим у одвајању од пословних емаилова грађани Сингапура (61%), Канаде (60%), Немачке (59%) и Мексика (59%).

Мушкарци су склонији да направе прекид, односно њих 57% је изјавило да планирају да се одвоје од телефона, док је на исто спремно само 44% жена.

Такође се у резултатима истраживања истиче како је 49% испитаника млађих од 40 година спремно да се одвоји од својих мобилних уређаја током одмора, док је исто одговорило само 37% оних између 40 и 50 година.

У истраживању се обратила пажња и на сигурносне аспекте везане за спајање на Интернет док смо на одмору.

Наиме, друштвене мреже попут Фацебоока могу да открију и тачну локацију корисника док поставља слику или нови статус, дајући тиме вредне информације и рачунарским криминалцима који прате корисника.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар