Koliko je teško odvojiti se od telefona tokom odmora?

Intel je objavio rezultate svog istraživanja u kojem pokazuje koliko smo zaista spremni da ostavimo svoje mobilne telefone dok smo na godišnjem odmoru.

Informacione tehnologije 03.07.2016 | 12:50
Koliko je teško odvojiti se od telefona tokom odmora?
Istraživanje koje je objavio Intel Security obuhvatilo je skoro 14.000 ljudi širom sveta, a rezultati pokazuju kako gotovo polovina (49%) Amerikanaca ne može da se odvoji od svojih poslovnih poruka e-maila, dok su među najuspešnijim u odvajanju od poslovnih emailova građani Singapura (61%), Kanade (60%), Nemačke (59%) i Meksika (59%).

Muškarci su skloniji da naprave prekid, odnosno njih 57% je izjavilo da planiraju da se odvoje od telefona, dok je na isto spremno samo 44% žena.

Takođe se u rezultatima istraživanja ističe kako je 49% ispitanika mlađih od 40 godina spremno da se odvoji od svojih mobilnih uređaja tokom odmora, dok je isto odgovorilo samo 37% onih između 40 i 50 godina.

U istraživanju se obratila pažnja i na sigurnosne aspekte vezane za spajanje na Internet dok smo na odmoru.

Naime, društvene mreže poput Facebooka mogu da otkriju i tačnu lokaciju korisnika dok postavlja sliku ili novi status, dajući time vredne informacije i računarskim kriminalcima koji prate korisnika.

B 92
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar