Паметне телефоне дирамо неколико хиљада пута дневно

Екипа с Дсцоут портала се yаиста потрудила и спровела истраживање на укупно 94 корисника Андроид уређаја из разних земаља.

Информационе технологије 02.07.2016 | 09:24
Паметне телефоне дирамо неколико хиљада пута дневно
Пре тога су објавили анкету, односно својеврсни процес пријаве на који се јавило невероватних 100 хиљада заинтересованих, који су хтели из "прве руке" да провере колико су заправо зависни од својих паметних телефона. За потребе истраживања које је потрајало пет дана Дсцоут је направио посебну апликацију која је пратила апсолутно сваки додир екрана од стране корисника. Бројке које су добили заиста су фасцинантне и доказују да је зависност од коришћења паметних телефона и те како присутна.

Просечно сваки корисник "на телефону", али не телефонирајући, дневно проведе 2,42 сата, екран свога "љубимца" у просеку дотакне 2.617 пута дневно, што на годишњем нивоу даје бројку од невероватних милион пута! Ово су, дакле, бројке везане за просек, а ако ћемо да погледамо есктреме међу зависницима, онда су ствари још радикалније. Тако "напреднији" корисници, односно они који су заиста зависни, а таквих је 10% дневно користе паметни телефон 3,75 сати, екран додирну 5.427 пута дневно, односно два милиона пута годишње!

И за крај, чак 87% оних који су учествовали у истраживању је паметни телефон најмање једном користило између поноћи и пет сати ујутро. Апликација која се далеко највише проверава на паметном телефону, занимљиво, није нека од нативних и интегралних Андроид апликација, него Фацебоок.

Б 92
фото: фацебоок

Коментари / 0

Оставите коментар