Pametne telefone diramo nekoliko hiljada puta dnevno

Ekipa s Dscout portala se yaista potrudila i sprovela istraživanje na ukupno 94 korisnika Android uređaja iz raznih zemalja.

Informacione tehnologije 02.07.2016 | 09:24
Pametne telefone diramo nekoliko hiljada puta dnevno
Pre toga su objavili anketu, odnosno svojevrsni proces prijave na koji se javilo neverovatnih 100 hiljada zainteresovanih, koji su hteli iz "prve ruke" da provere koliko su zapravo zavisni od svojih pametnih telefona. Za potrebe istraživanja koje je potrajalo pet dana Dscout je napravio posebnu aplikaciju koja je pratila apsolutno svaki dodir ekrana od strane korisnika. Brojke koje su dobili zaista su fascinantne i dokazuju da je zavisnost od korišćenja pametnih telefona i te kako prisutna.

Prosečno svaki korisnik "na telefonu", ali ne telefonirajući, dnevno provede 2,42 sata, ekran svoga "ljubimca" u proseku dotakne 2.617 puta dnevno, što na godišnjem nivou daje brojku od neverovatnih milion puta! Ovo su, dakle, brojke vezane za prosek, a ako ćemo da pogledamo esktreme među zavisnicima, onda su stvari još radikalnije. Tako "napredniji" korisnici, odnosno oni koji su zaista zavisni, a takvih je 10% dnevno koriste pametni telefon 3,75 sati, ekran dodirnu 5.427 puta dnevno, odnosno dva miliona puta godišnje!

I za kraj, čak 87% onih koji su učestvovali u istraživanju je pametni telefon najmanje jednom koristilo između ponoći i pet sati ujutro. Aplikacija koja se daleko najviše proverava na pametnom telefonu, zanimljivo, nije neka od nativnih i integralnih Android aplikacija, nego Facebook.

B 92
foto: facebook

Komentari / 0

Ostavite komentar