Срна: Ово је можда и најјача Хрватска у историји!

Капитен Хрватске Даријо Срна верује да његова репрезентација може много на Европском првенству.

Фудбал 12.06.2016 | 10:30
Срна: Ово је можда и најјача Хрватска у историји!

"Ово је на папиру можда и једна од најјачих хрватских репрезентација у историји. Али то ништа не значи, сада то треба доказати и на терену. Верујем да можемо мног", рекао је Срна, преноси агенција Хина.

Хрватска је у Групи Д са Шпанијом, Чешком и Турском, са којом у недељу и почиње такмичење на Европском првенству.

Фудбалер Шахтјора је навео да се све више осећа позитивна нервоза и да сви једва чекају почетак такмичења.

"Добро смо се припремили, психички и физички смо спремни. Отварање је увек важно, али фаворита нема, што је показала и Румунија против Француске на отварању ЕП. Против Турске смо играли неколико пута, било је блиставих и мање лепих тренутака", додао је Срна.

Срна се осврнуо и на драматичну утакмицу у Бечу са Европског првенства 2008. године када је Турска у четвртфиналу победила Хрватску бољим извођењем једанаестераца, а Турци су претходно у последњој секунди дали гол за пенале.

"Тај пораз боли мене, али и сваког навијача. Доживели смо велики стрес. Та утакмица је показала да Турска увек игра до краја и да је ментално јака. Треба бити опрезан, али никакав реванш не постоји"-

Он је рекао да верује да Хрватска може да се бори за прво место у групи.

"Многи виде Шпанце као фаворита групе, а Хрватску као кандидата за друго место. Међутим, ја мислим да можемо да се боримо и за прво место. Можемо да победимо сваку екипу у групи, али идемо корак по корак".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар