Srna: Ovo je možda i najjača Hrvatska u istoriji!

Kapiten Hrvatske Darijo Srna veruje da njegova reprezentacija može mnogo na Evropskom prvenstvu.

Fudbal 12.06.2016 | 10:30
Srna: Ovo je možda i najjača Hrvatska u istoriji!

"Ovo je na papiru možda i jedna od najjačih hrvatskih reprezentacija u istoriji. Ali to ništa ne znači, sada to treba dokazati i na terenu. Verujem da možemo mnog", rekao je Srna, prenosi agencija Hina.

Hrvatska je u Grupi D sa Španijom, Češkom i Turskom, sa kojom u nedelju i počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Fudbaler Šahtjora je naveo da se sve više oseća pozitivna nervoza i da svi jedva čekaju početak takmičenja.

"Dobro smo se pripremili, psihički i fizički smo spremni. Otvaranje je uvek važno, ali favorita nema, što je pokazala i Rumunija protiv Francuske na otvaranju EP. Protiv Turske smo igrali nekoliko puta, bilo je blistavih i manje lepih trenutaka", dodao je Srna.

Srna se osvrnuo i na dramatičnu utakmicu u Beču sa Evropskog prvenstva 2008. godine kada je Turska u četvrtfinalu pobedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca, a Turci su prethodno u poslednjoj sekundi dali gol za penale.

"Taj poraz boli mene, ali i svakog navijača. Doživeli smo veliki stres. Ta utakmica je pokazala da Turska uvek igra do kraja i da je mentalno jaka. Treba biti oprezan, ali nikakav revanš ne postoji"-

On je rekao da veruje da Hrvatska može da se bori za prvo mesto u grupi.

"Mnogi vide Špance kao favorita grupe, a Hrvatsku kao kandidata za drugo mesto. Međutim, ja mislim da možemo da se borimo i za prvo mesto. Možemo da pobedimo svaku ekipu u grupi, ali idemo korak po korak".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar