Шевченко: Неће бити лако Немцима с нама!

Андриј Шевченко, легендарни украјински фудбалер, сматра да његова репрезентација може да намучи Немачку у првом колу Ц групе Европског првенства.

Фудбал 12.06.2016 | 10:00
Шевченко: Неће бити лако Немцима с нама!

“Сваки меч ће бити тежак, али у првом ће нервоза имати нарочит утицај. Знамо са киме се суочавамо – мало смо слабији индивидуално, зато морамо да будемо јачи колективно. Ослонићемо се на компактност, кретање, тактику и брз напад, то је увек типично за нас“, рекао је Шевченко, који је сада асистент селектору Фоменку.

Говорећи о украјинској школи фудбала, некадашњи нападач Милана рекао је:

“Увек смо производили веома добре играче и тренере – Валериј Лобановски је је један од највећих тренера у историји, његово наслеђе важно је за фудбал и поносан сам што је он био Украјинац. Његове тимове увек је карактерисала одлична физичка спрема, покретност и могућност различитих тактика у току меча. Променио је које схватање фудбала“.

Осим са Немачком, Украјина је у групи са Пољском и Северном Ирском.

“Развили смо карактеристичан стил игре и наши ривали знају да нам неће бити лако. Увек смо пожртвовани, не примамом много голова, али имамо и врхунске играче попут Јармоленка и Конопљанке. Зинченко и Коваленко су велики потенцијали“, закључио је Шевченко.

Меч Немачка – Украјина на програму је у недељу од 21 сат.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар