Ševčenko: Neće biti lako Nemcima s nama!

Andrij Ševčenko, legendarni ukrajinski fudbaler, smatra da njegova reprezentacija može da namuči Nemačku u prvom kolu C grupe Evropskog prvenstva.

Fudbal 12.06.2016 | 10:00
Ševčenko: Neće biti lako Nemcima s nama!

“Svaki meč će biti težak, ali u prvom će nervoza imati naročit uticaj. Znamo sa kime se suočavamo – malo smo slabiji individualno, zato moramo da budemo jači kolektivno. Oslonićemo se na kompaktnost, kretanje, taktiku i brz napad, to je uvek tipično za nas“, rekao je Ševčenko, koji je sada asistent selektoru Fomenku.

Govoreći o ukrajinskoj školi fudbala, nekadašnji napadač Milana rekao je:

“Uvek smo proizvodili veoma dobre igrače i trenere – Valerij Lobanovski je je jedan od najvećih trenera u istoriji, njegovo nasleđe važno je za fudbal i ponosan sam što je on bio Ukrajinac. Njegove timove uvek je karakterisala odlična fizička sprema, pokretnost i mogućnost različitih taktika u toku meča. Promenio je koje shvatanje fudbala“.

Osim sa Nemačkom, Ukrajina je u grupi sa Poljskom i Severnom Irskom.

“Razvili smo karakterističan stil igre i naši rivali znaju da nam neće biti lako. Uvek smo požrtvovani, ne primamom mnogo golova, ali imamo i vrhunske igrače poput Jarmolenka i Konopljanke. Zinčenko i Kovalenko su veliki potencijali“, zaključio je Ševčenko.

Meč Nemačka – Ukrajina na programu je u nedelju od 21 sat.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar