ЕУРО: Хрватска – Турска меч високог ризика!!!

Француска полиција је утакмицу између Хрватске и Турске оценила високоризичном, због чега ће бити предузете додатне мере безбедности.

Фудбал 12.06.2016 | 08:30
ЕУРО: Хрватска – Турска меч високог ризика!!!

Утакмица ће се играти у недлеју од 15.00, на стадиону Парк принчева у Паризу, у првом колу Групе Д Европског првенства.

Са репрезентацијом Хрватске је у Француску допутовало осам припадника полиције, који су специјализовани за спречавање нереда на спортским такмичењима.

Шеф тог одељења хрватске полиције Дубравко Перец рекао је да ће његов тим обављати послове искључиво у сарадњи са француским колегама.

"Наши полицајци ће се налазити на локацијама у договору с француском полицијом, а то су обично стадиони, навијачке зоне и места где се окупљању навијачи", рекао је Перец за агенцију Хина.

МУП је у Француску послао и попис 326 хрватских навијача који су потенцијална опасност за изазвање нереда на Европском првенству. Забрану присуства стадионима има 183 навијача.

Хрватски навијачи ће за време Европског првенства имати на располагању посебно одељење амбасаде. Удружење навијача је организовало службено место окупљања пре утакмица репрезентације те земље.

Такође, отворена је и канцеларија и телефон за навијаче који се нађу у невољи, а Министарство спољних послова има представнике у свим градовима у којима ће Хрватска играти утакмице.

Министарство унутрашњих послова Хрватске непрекидно сарађује са полицијама земаља домаћина великих спортских такмичења од Светског првенства у фудбалу у Француској 1998. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар