EURO: Hrvatska – Turska meč visokog rizika!!!

Francuska policija je utakmicu između Hrvatske i Turske ocenila visokorizičnom, zbog čega će biti preduzete dodatne mere bezbednosti.

Fudbal 12.06.2016 | 08:30
EURO: Hrvatska – Turska meč visokog rizika!!!

Utakmica će se igrati u nedleju od 15.00, na stadionu Park prinčeva u Parizu, u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

Sa reprezentacijom Hrvatske je u Francusku doputovalo osam pripadnika policije, koji su specijalizovani za sprečavanje nereda na sportskim takmičenjima.

Šef tog odeljenja hrvatske policije Dubravko Perec rekao je da će njegov tim obavljati poslove isključivo u saradnji sa francuskim kolegama.

"Naši policajci će se nalaziti na lokacijama u dogovoru s francuskom policijom, a to su obično stadioni, navijačke zone i mesta gde se okupljanju navijači", rekao je Perec za agenciju Hina.

MUP je u Francusku poslao i popis 326 hrvatskih navijača koji su potencijalna opasnost za izazvanje nereda na Evropskom prvenstvu. Zabranu prisustva stadionima ima 183 navijača.

Hrvatski navijači će za vreme Evropskog prvenstva imati na raspolaganju posebno odeljenje ambasade. Udruženje navijača je organizovalo službeno mesto okupljanja pre utakmica reprezentacije te zemlje.

Takođe, otvorena je i kancelarija i telefon za navijače koji se nađu u nevolji, a Ministarstvo spoljnih poslova ima predstavnike u svim gradovima u kojima će Hrvatska igrati utakmice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske neprekidno sarađuje sa policijama zemalja domaćina velikih sportskih takmičenja od Svetskog prvenstva u fudbalu u Francuskoj 1998. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar