Спајају се „Твитер“ и „Јаху“?

Компанија „Твитер“ не стоји баш најбоље, али је пре неколико недеља менаџмент фирме на састанку са представницима „Јахуа“, са Марисом Мајер на челу, преговарао о могућем спајању две компаније.

Информационе технологије 04.06.2016 | 07:44
Спајају се „Твитер“ и „Јаху“?

Током састанка, наводи неименован извор, разматрано је финансијско стање „Јахуа“, као и да ли би стратешко уједињење имало смисла.

„Твитер је место где се налазе инстант вести и информације, а сајт Јаху привлачи велику пажњу. Идеја није тако луда као што би неко можда помислио“, објаснио је извор близак преговорима.

„Твитер“ (Тwиттер) је деловао заинтересовано углавном за информације о компанији „Јаху“ (Yахоо), наводи један извор, док други потврђује сајту Неw Yорк Пост да се први човек популарне друштвене мреже, Џек Дорси, није ни појавио на поменутом састанку.

Представници „Јахуа“ одбили су да коментаришу наводе о спајању, као и детаље састанка.

Наредна рунда преговора требало би да се одржи током следеће недеље. У трци за новог власника „Јахуа“ су телекомуникациони гигант "Веризон", затим "АТ&Т", а заинтересован је и оснивач фирме "Qуицкен Лоанс" Ден Гилберт, кога подржава Ворен Бафет.

Сума о којој се шушка је четири милијарде долара, од којих би три биле усмерене на покривање дуговања „Јахуа“.

РТС

фото: yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар