Spajaju se „Tviter“ i „Jahu“?

Kompanija „Tviter“ ne stoji baš najbolje, ali je pre nekoliko nedelja menadžment firme na sastanku sa predstavnicima „Jahua“, sa Marisom Majer na čelu, pregovarao o mogućem spajanju dve kompanije.

Informacione tehnologije 04.06.2016 | 07:44
Spajaju se „Tviter“ i „Jahu“?

Tokom sastanka, navodi neimenovan izvor, razmatrano je finansijsko stanje „Jahua“, kao i da li bi strateško ujedinjenje imalo smisla.

„Tviter je mesto gde se nalaze instant vesti i informacije, a sajt Jahu privlači veliku pažnju. Ideja nije tako luda kao što bi neko možda pomislio“, objasnio je izvor blizak pregovorima.

„Tviter“ (Twitter) je delovao zainteresovano uglavnom za informacije o kompaniji „Jahu“ (Yahoo), navodi jedan izvor, dok drugi potvrđuje sajtu New York Post da se prvi čovek popularne društvene mreže, Džek Dorsi, nije ni pojavio na pomenutom sastanku.

Predstavnici „Jahua“ odbili su da komentarišu navode o spajanju, kao i detalje sastanka.

Naredna runda pregovora trebalo bi da se održi tokom sledeće nedelje. U trci za novog vlasnika „Jahua“ su telekomunikacioni gigant "Verizon", zatim "AT&T", a zainteresovan je i osnivač firme "Quicken Loans" Den Gilbert, koga podržava Voren Bafet.

Suma o kojoj se šuška je četiri milijarde dolara, od kojih bi tri bile usmerene na pokrivanje dugovanja „Jahua“.

RTS

foto: you tube

Komentari / 0

Ostavite komentar