Ф1 - Скудерија напада: Ферари у Монци показује зубе!

„Нисмо готови, а болиди ће бити све бољи и бољи, иако смо каснили с припремама, па са сада морамо да јуримо заостатак за ривалима“, поручује Серђо Маркијоне из Скудерије.

Остали спортови 28.05.2016 | 16:20
Ф1 - Скудерија напада: Ферари у Монци показује зубе!

Председник Ферарија, Серђо Маркијоне најављује да ће Скудерија од Велике награде Италије бити конкурентнија, конкретнија и знатно бржа него што је то био случај у првом делу сезоне.

Након блеска у Малезији, Ферари је у наставку сезоне „пристао“ на Мерцедесову игру, и готово да није било озбиљнијих дуела између бар на папиру конкурентних екипа. Кулминација је наступила на Великој награди Шпаније када Скудерија није успела да избије у први план чак ни када штутгартских болида и није било на стази. То је дало за право, или окуражило чак и веома такмичарско индиферентни, тачније ове сезоне константно осредњи Мекларен да тиму из Маранела баци рукавицу у лице и закаже велики окршај у Монци са Мерцедесом и Ред Булом. Ерик Булије, директор Мекларен Ф1 екипе је наиме изјавио да његовом тиму у Монци једини конкуренти могу да буду Мерцедес и Ред Бул, док је Ферари означен као тим који нема богзна какве шансе на Великој награди Италије...

„Поприлично сам сигуран да ћемо у Монци бити у бољој ситуацији него што смо били целу ову сезону. Нисмо готови, а болиди ће бити све бољи и бољи, иако смо каснили с припремама, па са сада морамо да јуримо заостатак за ривалима. Гледаћете током целе сезоне сазревање нашег болида“, каже Серђо Маркијоне.

Мекларен вреба прилику да понизи Ферари у Монаку!

На ову констатацију надовезао се и шеф Ферари Ф 1 екипе, Маурицио Аривабене који каже да досадашња пракса пребацивања фокуса на нови болид у току сезоне више не долази у обзир.

Да подсетимо Ферари у првенству конструктора уочи Велике награде Италије има заостатак од 136 бодова у односу на фаворизовани Мерцедес. То је чињенично светлосна година предности за супериорног немачког ривала, па се у Маранелу очекују крупни кораци како би се Ферари вратио у стање пуне форме. Помиње се чак и смена Мауриција Аривабена, али засад нема номинација, нити назнака ко би то могао да буде његов наследник.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар