F1 - Skuderija napada: Ferari u Monci pokazuje zube!

„Nismo gotovi, a bolidi će biti sve bolji i bolji, iako smo kasnili s pripremama, pa sa sada moramo da jurimo zaostatak za rivalima“, poručuje Serđo Markijone iz Skuderije.

Ostali sportovi 28.05.2016 | 16:20
F1 - Skuderija napada: Ferari u Monci pokazuje zube!

Predsednik Ferarija, Serđo Markijone najavljuje da će Skuderija od Velike nagrade Italije biti konkurentnija, konkretnija i znatno brža nego što je to bio slučaj u prvom delu sezone.

Nakon bleska u Maleziji, Ferari je u nastavku sezone „pristao“ na Mercedesovu igru, i gotovo da nije bilo ozbiljnijih duela između bar na papiru konkurentnih ekipa. Kulminacija je nastupila na Velikoj nagradi Španije kada Skuderija nije uspela da izbije u prvi plan čak ni kada štutgartskih bolida i nije bilo na stazi. To je dalo za pravo, ili okuražilo čak i veoma takmičarsko indiferentni, tačnije ove sezone konstantno osrednji Meklaren da timu iz Maranela baci rukavicu u lice i zakaže veliki okršaj u Monci sa Mercedesom i Red Bulom. Erik Bulije, direktor Meklaren F1 ekipe je naime izjavio da njegovom timu u Monci jedini konkurenti mogu da budu Mercedes i Red Bul, dok je Ferari označen kao tim koji nema bogzna kakve šanse na Velikoj nagradi Italije...

„Poprilično sam siguran da ćemo u Monci biti u boljoj situaciji nego što smo bili celu ovu sezonu. Nismo gotovi, a bolidi će biti sve bolji i bolji, iako smo kasnili s pripremama, pa sa sada moramo da jurimo zaostatak za rivalima. Gledaćete tokom cele sezone sazrevanje našeg bolida“, kaže Serđo Markijone.

Meklaren vreba priliku da ponizi Ferari u Monaku!

Na ovu konstataciju nadovezao se i šef Ferari F 1 ekipe, Mauricio Arivabene koji kaže da dosadašnja praksa prebacivanja fokusa na novi bolid u toku sezone više ne dolazi u obzir.

Da podsetimo Ferari u prvenstvu konstruktora uoči Velike nagrade Italije ima zaostatak od 136 bodova u odnosu na favorizovani Mercedes. To je činjenično svetlosna godina prednosti za superiornog nemačkog rivala, pa se u Maranelu očekuju krupni koraci kako bi se Ferari vratio u stanje pune forme. Pominje se čak i smena Mauricija Arivabena, ali zasad nema nominacija, niti naznaka ko bi to mogao da bude njegov naslednik.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar