Средњошколаци јутрос отишли на први посао

Више од 1.000 средњошколаца из цијеле Босне и Херцеговине јутрос је отишло на посао. Њима ће то бити прво радно искуство, а врата су им, на један дан, отвориле бројне институције и предузећа.

Босна и Херцеговина 25.05.2016 | 16:30
Средњошколаци јутрос отишли на први посао

Ради се о Пројекту Социјални дан који девету годину проводи Удружење Инфохоусе.

Пројект се реализује у 40 градова, а средњошколци су након окупљања на градским трговима кренули у банке, музеје, министарства, а ове године пројекту се одазвала и британска амбасада.

Координатор пројекта Далила Хаџић новинарима у Сарајеву је казала да пројекту сваке године подршку пруже бројне државне институције и приватна предузећа, али и невладин сектор.

Сматра да је то показатељ колико су пројекти овог типа значајни и потребни младим људима.

Морамо се ујединити и помоћи нашој омладини да их задржимо у држави и понудимо им боље сутра, истакла је Хаџић.

Мишљења је да један радни дан ученицима може помоћи да одлуче о свом животном позиву, а осим тога постоји могућност наставка волонтирања током распуста.

Ученици ће за данас добити дневнице које ће бити уплаћене у фонд Социјални дан, а из којег ће бити финансирани пројекти за унапређење локалне заједнице.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Алеx Јонес

25.05.2016 14:50

Пракса је вазнија од сколе

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахах

25.05.2016 17:01

Био сам медју првим средњосколаца који су просли кроз ово, игром слуцаја ми је доспјело радно мјесто у опстини, отисао сам, и имао сам ста и видјети, у једној канцеларији од 10м2 су сједиле и "радиле" 4 особе тако да столице за мене није било, затим када сам их питао да ми објасне ста раде они су ми скроз поносни рекли да се досадјују, да гледају фб и играју игрице на рацунару, на питање колика им је плата за то рекли су ми да је мало веца од минималне али су задовољни јер се не "пате", стајао сам пар минута и отисао куци са закљуцком да овдје никада неце бити боље, и да је ова дрзава постала један велики "давалац" социјалне помоци нерадницима, е сада докле це то тако ици видјецемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

25.05.2016 20:08

Загонетка: у канцеларији су их пет а само један ради? Ко су то? Цетири циновника и један ветилатор.