"Са Батом сам снимила Радована ИИИ, али није приказан"

Бата је и мом Драгану био узор. Док је Бата играо у Београдском драмском позоришту, Драган је као клинац са својим друштвом са Црвеног крста ишао да га гледа - каже између осталог Милена Дравић за Данас поводом смрти Бате Живојиновића.

Забава 25.05.2016 | 12:02
"Са Батом сам снимила Радована ИИИ, али није приказан"

Према њеном мишљењу, многи филмови не би могли да се сниме да није било Бате, његовог огромног талента, снаге и воље да гура екипу напред.

Зато су редитељи тражили с њим да сарађују јер су знали да филм у који улазе заједно са Батом мора да се заврши како треба - истиче Дравић и додаје како је Бата Живојиновић био и сјајан партнер.

- Мислим да је наша заједничка сцена у "Сутјесци" једна од непоновљивих. Заједно смо радили и огромну телевизијску серију "Радован ИИИ" по тексту Душана Ковачевића која никада није приказана. У Атељеу се паралелно играла та представа са Зораном Радмиловићем, међутим, телевизија је донела одлуку да глумачка подела у серији буде потпуно другачија. Тако је Бата добио улогу Радована, ја сам играла Катицу, Драган Јеленчета, Оливера Марковић Руменку, Раде Марковић деду ... Та серија је снимљена а онда је заувек нестала. Не знам зашто али никада није имала шансу да се види - испричала је Милена Дравић. Опширније у сутрашњем издању Данаса

данас.рс

фото: интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

филмофил

25.05.2016 16:44

Милена,зашто потцјењујете вашег покојног супруга ? Он је за Бату Живојиновића био глумчина.Оно што је Драган Николић одиграо,то Живојиновић ни случајно не би могао,док би с друге стране Драган лако излазио са улогама које је Живоиновић глумио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

26.05.2016 08:05

Какво црно потцјењивање цовеце ? И један и други су легенде али Бата је ипак Бата

ОДГОВОРИТЕ