"Sa Batom sam snimila Radovana III, ali nije prikazan"

Bata je i mom Draganu bio uzor. Dok je Bata igrao u Beogradskom dramskom pozorištu, Dragan je kao klinac sa svojim društvom sa Crvenog krsta išao da ga gleda - kaže između ostalog Milena Dravić za Danas povodom smrti Bate Živojinovića.

Zabava 25.05.2016 | 12:02
"Sa Batom sam snimila Radovana III, ali nije prikazan"

Prema njenom mišljenju, mnogi filmovi ne bi mogli da se snime da nije bilo Bate, njegovog ogromnog talenta, snage i volje da gura ekipu napred.

Zato su reditelji tražili s njim da sarađuju jer su znali da film u koji ulaze zajedno sa Batom mora da se završi kako treba - ističe Dravić i dodaje kako je Bata Živojinović bio i sjajan partner.

- Mislim da je naša zajednička scena u "Sutjesci" jedna od neponovljivih. Zajedno smo radili i ogromnu televizijsku seriju "Radovan III" po tekstu Dušana Kovačevića koja nikada nije prikazana. U Ateljeu se paralelno igrala ta predstava sa Zoranom Radmilovićem, međutim, televizija je donela odluku da glumačka podela u seriji bude potpuno drugačija. Tako je Bata dobio ulogu Radovana, ja sam igrala Katicu, Dragan Jelenčeta, Olivera Marković Rumenku, Rade Marković dedu ... Ta serija je snimljena a onda je zauvek nestala. Ne znam zašto ali nikada nije imala šansu da se vidi - ispričala je Milena Dravić. Opširnije u sutrašnjem izdanju Danasa

danas.rs

foto: internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

filmofil

25.05.2016 16:44

Milena,zašto potcjenjujete vašeg pokojnog supruga ? On je za Batu Živojinovića bio glumčina.Ono što je Dragan Nikolić odigrao,to Živojinović ni slučajno ne bi mogao,dok bi s druge strane Dragan lako izlazio sa ulogama koje je Živoinović glumio.

ODGOVORITE
Name

Svasta

26.05.2016 08:05

Kakvo crno potcjenjivanje covece ? I jedan i drugi su legende ali Bata je ipak Bata

ODGOVORITE