ПСЖ ''доминатор'' у Француској! Разбуцали и Марсељ за трофеј Купа!

Паризу од Златана, с љубављу: Трофеј купа Француске! Шведски мађионичар са бубамаром постигао је два гола у последњој утакмици у дресу Парижана. Онај први, у 47. минуту дао је из пенала, док је други пут противничку мрежу осам минута пре краја.

Фудбал 21.05.2016 | 23:45
ПСЖ ''доминатор'' у Француској! Разбуцали и Марсељ за трофеј Купа!

Златан Ибрахимовић рекао је збогом Пари Сен Жермену и то у великом стилу! Свеци из престонице освојили су вечерас Куп Француске пошто су на Сен Денију преслишали великог ривала Олимпик из Марсеља са 4:2.

Шведски мађионичар са бубамаром постигао је два гола у последњој утакмици у дресу Парижана. Онај први, у 47. минуту дао је из пенала, док је други пут противничку мрежу осам минута пре краја.

А у 89. минуту Лоран Блан је извео Ибрахимовића како би га навијали поздравили овацијама и захвалили му на свему што је урадио за клуб у претходне четири године.

Ово је Пари Сен Жермену био четврти трофеј у сезони, после освојеног суперкупа, првенства и Лига купа. Уједно, Свеци су освојили јубиларни, 10. трофеј националног купа у клупској историји.

За Марсељ је вечерашњи меч био последња шанса да се домогне пласмана у Лигу Европе, али чудо се није десило.

Муњевито су Парижани отворили утакмицу, јер је Блез Матуиди већ у другом минуту искористио асистенцију сјајног Анхела ди Марије. Наду навијачима Марсеља дао је Флоријан Тован голом у 12. минуту.

Ипак, показало се да је то било све што је Марсељ могао озбиљније да уради у овом финалу. Ибрахимовићев гол из пенала, па погодак Единсона Каванија у 57. минуту отклонили су све дилеме око освајача трофеја.

Само је у 87. минуту Миши Бачуај успео колико-толико да ублажи пораз Марсеља, мада тешко да ће бити мира у редовима првака Европе из 1993. године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар