PSŽ ''dominator'' u Francuskoj! Razbucali i Marselj za trofej Kupa!

Parizu od Zlatana, s ljubavlju: Trofej kupa Francuske! Švedski mađioničar sa bubamarom postigao je dva gola u poslednjoj utakmici u dresu Parižana. Onaj prvi, u 47. minutu dao je iz penala, dok je drugi put protivničku mrežu osam minuta pre kraja.

Fudbal 21.05.2016 | 23:45
PSŽ ''dominator'' u Francuskoj! Razbucali i Marselj za trofej Kupa!

Zlatan Ibrahimović rekao je zbogom Pari Sen Žermenu i to u velikom stilu! Sveci iz prestonice osvojili su večeras Kup Francuske pošto su na Sen Deniju preslišali velikog rivala Olimpik iz Marselja sa 4:2.

Švedski mađioničar sa bubamarom postigao je dva gola u poslednjoj utakmici u dresu Parižana. Onaj prvi, u 47. minutu dao je iz penala, dok je drugi put protivničku mrežu osam minuta pre kraja.

A u 89. minutu Loran Blan je izveo Ibrahimovića kako bi ga navijali pozdravili ovacijama i zahvalili mu na svemu što je uradio za klub u prethodne četiri godine.

Ovo je Pari Sen Žermenu bio četvrti trofej u sezoni, posle osvojenog superkupa, prvenstva i Liga kupa. Ujedno, Sveci su osvojili jubilarni, 10. trofej nacionalnog kupa u klupskoj istoriji.

Za Marselj je večerašnji meč bio poslednja šansa da se domogne plasmana u Ligu Evrope, ali čudo se nije desilo.

Munjevito su Parižani otvorili utakmicu, jer je Blez Matuidi već u drugom minutu iskoristio asistenciju sjajnog Anhela di Marije. Nadu navijačima Marselja dao je Florijan Tovan golom u 12. minutu.

Ipak, pokazalo se da je to bilo sve što je Marselj mogao ozbiljnije da uradi u ovom finalu. Ibrahimovićev gol iz penala, pa pogodak Edinsona Kavanija u 57. minutu otklonili su sve dileme oko osvajača trofeja.

Samo je u 87. minutu Miši Bačuaj uspeo koliko-toliko da ublaži poraz Marselja, mada teško da će biti mira u redovima prvaka Evrope iz 1993. godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar