Куп: Пеп се дуплом круном опростио од Бајерна!

ЕНДЕ! Пеп одлази као победник, Куп је Бајернов! Дортмунд се добро носио са шампионом, али није имао среће на пенал-рулету... Фудбалери Бајерна освојили су немачки Куп победом над Борусијом Дортмунд 4:3 после бољег извођења пенала на Олимпијском стадиону у Берлину.

Фудбал 21.05.2016 | 23:30
Куп: Пеп се дуплом круном опростио од Бајерна!

Бајерн - 18. пут! Пеп Гвардиола опрашта се од минхенског гиганта дуплом круном и што је најважније као победник! Борусија из Дортмунда носила се јако добро са великим фаворитом и још већим ривалом, имала најбољу шансу на утакмици да дође до тријумфа у регуларних 90 минута, али на крају, ипак се радују Баварци.

Први пут од 1999. године извођени су пенали у немачком купу, тада је Бајерн био поражен од Вердера из Бремена, што је вечерас умео да наплати. Трагичари Борусије свакако су Свен Бендер и Сократис Папастатопулос, момци који су јако лоше шутирали са беле тачке у пенл серији, међутим, дуго ће у Дортмунду причати и о промашају најбољег клупског стрелца ове сезоне - Пјер-Емерика Обамејана, који је у 85. минуту промашио чист зицер.

Играло се како приличи и доликује великом дербију немачког фудбала. Можда није било квалитетно како смо очекивали, но жара и борбе свакако није недостајало, као ни тактичког надмудривања двојице тренера. Укратко: Бајерн је имао лопту, више се бавио грађењем игре из задњег реда, преко средине, до крила и у самом шпицу Роберта Левандовског, а Борусија покушавала да искористи сваку пресечену лопту на средини или изгубљену од стране ривала у опасној зони. Технички дотерани до перфекције Баварци нису много грешили, али када се то и догађало Милионери су умели и те како опасно да запрете.

И као што рекосмо, најближи голу били су пет минута пре краја. Била је то и најбоља шанса на утакмици рачунајући обе екипе. Један од најбољих у жутом дресу, дефанзивац Сократис Папастатопулос - касније ће се изродити у трагичара - дивно је изнео лопту из опасне зоне, у стилу Франца Бекенбауера предрибловао неколико бајернових офанзиваца, а онда сјајно упослио Пишчека који је истрчао по боку, идеално заврнуо у срце шеснаестераца где је Обамејан, потпуно неометан, гађао преко гола...

ПЕНАЛИ:
Бајерн - Дортмунд

Кагава - 1:0
Видал - 1:1
Бендер - одбрана Нојера
Левандовски - 1:2
Сократис - статива
Кимих - одбрана Буркија
Обамејан - 2:2
Милер - 2:3
Ројс - 3:3
Даглас Коста 4:3

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар