Kup: Pep se duplom krunom oprostio od Bajerna!

ENDE! Pep odlazi kao pobednik, Kup je Bajernov! Dortmund se dobro nosio sa šampionom, ali nije imao sreće na penal-ruletu... Fudbaleri Bajerna osvojili su nemački Kup pobedom nad Borusijom Dortmund 4:3 posle boljeg izvođenja penala na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Fudbal 21.05.2016 | 23:30
Kup: Pep se duplom krunom oprostio od Bajerna!

Bajern - 18. put! Pep Gvardiola oprašta se od minhenskog giganta duplom krunom i što je najvažnije kao pobednik! Borusija iz Dortmunda nosila se jako dobro sa velikim favoritom i još većim rivalom, imala najbolju šansu na utakmici da dođe do trijumfa u regularnih 90 minuta, ali na kraju, ipak se raduju Bavarci.

Prvi put od 1999. godine izvođeni su penali u nemačkom kupu, tada je Bajern bio poražen od Verdera iz Bremena, što je večeras umeo da naplati. Tragičari Borusije svakako su Sven Bender i Sokratis Papastatopulos, momci koji su jako loše šutirali sa bele tačke u penl seriji, međutim, dugo će u Dortmundu pričati i o promašaju najboljeg klupskog strelca ove sezone - Pjer-Emerika Obamejana, koji je u 85. minutu promašio čist zicer.

Igralo se kako priliči i dolikuje velikom derbiju nemačkog fudbala. Možda nije bilo kvalitetno kako smo očekivali, no žara i borbe svakako nije nedostajalo, kao ni taktičkog nadmudrivanja dvojice trenera. Ukratko: Bajern je imao loptu, više se bavio građenjem igre iz zadnjeg reda, preko sredine, do krila i u samom špicu Roberta Levandovskog, a Borusija pokušavala da iskoristi svaku presečenu loptu na sredini ili izgubljenu od strane rivala u opasnoj zoni. Tehnički doterani do perfekcije Bavarci nisu mnogo grešili, ali kada se to i događalo Milioneri su umeli i te kako opasno da zaprete.

I kao što rekosmo, najbliži golu bili su pet minuta pre kraja. Bila je to i najbolja šansa na utakmici računajući obe ekipe. Jedan od najboljih u žutom dresu, defanzivac Sokratis Papastatopulos - kasnije će se izroditi u tragičara - divno je izneo loptu iz opasne zone, u stilu Franca Bekenbauera predriblovao nekoliko bajernovih ofanzivaca, a onda sjajno uposlio Piščeka koji je istrčao po boku, idealno zavrnuo u srce šesnaesteraca gde je Obamejan, potpuno neometan, gađao preko gola...

PENALI:
Bajern - Dortmund

Kagava - 1:0
Vidal - 1:1
Bender - odbrana Nojera
Levandovski - 1:2
Sokratis - stativa
Kimih - odbrana Burkija
Obamejan - 2:2
Miler - 2:3
Rojs - 3:3
Daglas Kosta 4:3

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar