Жозе Мурињо преузео Манчестер јунајтед!!!

Недуго након освајања трофеја у ФА Купу медији из Енглеске пишу о томе да је све договорено на релацији Манчестер јунајтед - Жозе Мурињо! Он ће наследити Луја ван Гала!

Фудбал 21.05.2016 | 23:15
Жозе Мурињо преузео Манчестер јунајтед!!!

Крај саге!

Како преноси јавни сервис Велике Британије ББЦ "утаначени" су сви детаљи између Жозеа Муриња и Манчестер јунајтеда, па ће Португалац у уторак бити промовисан у новог менаџера "ђавола".

Све је договорено неколико сати пре победе у ФА Купу против Кристал Паласа (2:1), а он ће наследити Луја ван Гала, упркос томе што је Холанђанин успео да освоји један трофеј ове сезоне.

Ипак, сезона је била "променљива" када је Јунајтед у питању, па је клуб сезону завршио на петом месту док је у Лиги шампиона елиминисан у групама.

Није много даље одмакао ни у Лиги Европе, где је избачен од Ливерпула у осмини финала, док је у Лига Купу избачен од стране новог премијерлигаша Милдсброа.

Жозе Мурињо се дуго доводио у вези са Манчестер јунајтедом, очекивало се и да ће он бити "први пик" Сер Алекса Фергусона након што је Шкотланђанин одлучио да се пензионише, али је уместо "специјалног" изабрао свог сународника Дејвида Мојеса, који се није дуго задржао у клубу.

Откако је у децембру по други пут отпуштен од стране Романа Абрамовича и његових сарадника, он се константно доводио у везу са Манчестер јунајтед, а посебно од фебруара када је саопштено да је Пеп Гвардиола одлучио да преузме "грађане".

За две године боравка у Манчестеру Луј ван Гал је потрошио преко 250 милиона фунти и није успео да направи респектабилну екипу која би се борила за трофеј, а највише од свега му се замерало на ружном фудбалу који је играо играо његов састав.

Жозе Мурињо је почео као преводилац, али и асистент Бобија Робсона у Спортингу и Барселони, потом је наставио да ради и са својим претходником Лујом ван Галом, да би самосталну тренерску каријеру отпочео у Бенфики. Радио је потом у Унијао де Леирији, Порту, Челсију, Интеру и Реал Мадриду, да би се 2013. године вратио у Лондон да ради са Челсијем.

У току своје каријере освајао је титуле и купове у четири различите земље, а два пута је био и шампион Европе. У току каријере пдогао је више од 20 трофеја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар