Žoze Murinjo preuzeo Mančester junajted!!!

Nedugo nakon osvajanja trofeja u FA Kupu mediji iz Engleske pišu o tome da je sve dogovoreno na relaciji Mančester junajted - Žoze Murinjo! On će naslediti Luja van Gala!

Fudbal 21.05.2016 | 23:15
Žoze Murinjo preuzeo Mančester junajted!!!

Kraj sage!

Kako prenosi javni servis Velike Britanije BBC "utanačeni" su svi detalji između Žozea Murinja i Mančester junajteda, pa će Portugalac u utorak biti promovisan u novog menadžera "đavola".

Sve je dogovoreno nekoliko sati pre pobede u FA Kupu protiv Kristal Palasa (2:1), a on će naslediti Luja van Gala, uprkos tome što je Holanđanin uspeo da osvoji jedan trofej ove sezone.

Ipak, sezona je bila "promenljiva" kada je Junajted u pitanju, pa je klub sezonu završio na petom mestu dok je u Ligi šampiona eliminisan u grupama.

Nije mnogo dalje odmakao ni u Ligi Evrope, gde je izbačen od Liverpula u osmini finala, dok je u Liga Kupu izbačen od strane novog premijerligaša Mildsbroa.

Žoze Murinjo se dugo dovodio u vezi sa Mančester junajtedom, očekivalo se i da će on biti "prvi pik" Ser Aleksa Fergusona nakon što je Škotlanđanin odlučio da se penzioniše, ali je umesto "specijalnog" izabrao svog sunarodnika Dejvida Mojesa, koji se nije dugo zadržao u klubu.

Otkako je u decembru po drugi put otpušten od strane Romana Abramoviča i njegovih saradnika, on se konstantno dovodio u vezu sa Mančester junajted, a posebno od februara kada je saopšteno da je Pep Gvardiola odlučio da preuzme "građane".

Za dve godine boravka u Mančesteru Luj van Gal je potrošio preko 250 miliona funti i nije uspeo da napravi respektabilnu ekipu koja bi se borila za trofej, a najviše od svega mu se zameralo na ružnom fudbalu koji je igrao igrao njegov sastav.

Žoze Murinjo je počeo kao prevodilac, ali i asistent Bobija Robsona u Sportingu i Barseloni, potom je nastavio da radi i sa svojim prethodnikom Lujom van Galom, da bi samostalnu trenersku karijeru otpočeo u Benfiki. Radio je potom u Unijao de Leiriji, Portu, Čelsiju, Interu i Real Madridu, da bi se 2013. godine vratio u London da radi sa Čelsijem.

U toku svoje karijere osvajao je titule i kupove u četiri različite zemlje, a dva puta je bio i šampion Evrope. U toku karijere pdogao je više od 20 trofeja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar