Најава: Јунајтед игра за ПРВИ важан трофеј још од ере Фергија!

Са изузетком "Мојесовог" Комјунити шилда, "ђаволи" од ере свог највећег менаџера нису освојили ништа значајно. Прилику да то промене имаће у суботу.

Фудбал 20.05.2016 | 22:00
Најава: Јунајтед игра за ПРВИ важан трофеј још од ере Фергија!

Сезона Манчестер јунајтеда је дефинитивно неуспешна и финале ФА купа против Кристал Паласа (субота, 18.30) ту оцену дефинитивно неће променити, али би бар могло да ублажи горак укус у устима навијача.

Први меч ових ривала у сезони на измаку завршен је без победника и голова, а у другом, на Олд Трафорду, тријумфовао је Јунајтед 2:0, аутоголом Демијена Дилејнија и голом свог дефанзивца Матеа Дармијана.

Док Луј Ван Гал једини говори да ће остати на Олд Трафорду, логично је претпоставити да ће овог викенда последњи пут водити "ђаволе" - и то у борби за први значајан трофеј од одласка сер Алекса Фергусона.

Изузев пехара Комјунити шилда, који је Немања Видић у лето 2013. подигао у близини Дејвида Мојеса, Јунајтед годинама није био ближи "освежавању" трофејне сале. Ако би победио, енглески гигант освојио би 12. трофеј ФА купа.

У супротном, исписаће неславну историју клуба.

Ако не слави против Кристал Паласа, Манчестер јунајтед оствариће најдужи низ без трофеја од 1990. године, када је после пет "сушних" лета унео на Олд Трафорд пехар ФА купа.

Стога, улог фаворита није мали.

Рекордно неефикасни Ван Галов тим (само 49 голова у лиги) имаће задатак да се избори са одбраном Кристал Паласа, који целе сезоне игра на контре, користећи своје брзе офанзивце. Један од њих је и Вилфред Заха, бивши играч Јунајтеда, који ће у суботу имати шта да докаже некадашњем клубу, са којим је је освојио само један трофеј - наведени Комјунити шилд.

Са друге стране, ова екипа "ђавола" бар је навикла навијаче да не срља и да јој се не жури да нападне, па је тешко предвидети колико ће (и да ли ће) Палас уопште имати простора да трчи иза леђа дефанзиваца Јунајтеда.

Меч ће, наравно, бити одигран на Вемблију, где ће Јунајтедов тинејџер Маркус Рашфорд имати шансу да заблиста на великој сцени и да стави тачку на сезону своје пуне афирмације, о којој је сањао и која ће остати упамћена као једна од заоставштина (одлазећег) Ван Гала.

Јунајтед је освајао ФА куп 11 пута, а у 21. веку само једном - 2004. Паласу је до ове недеље највећи успех био улазак у наведено финале 1990, у којем је изгубио баш од сутрашњег ривала - и то у поновљеној утакмици (1:0), јер је прва завршена без победника (3:3).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар