Najava: Junajted igra za PRVI važan trofej još od ere Fergija!

Sa izuzetkom "Mojesovog" Komjuniti šilda, "đavoli" od ere svog najvećeg menadžera nisu osvojili ništa značajno. Priliku da to promene imaće u subotu.

Fudbal 20.05.2016 | 22:00
Najava: Junajted igra za PRVI važan trofej još od ere Fergija!

Sezona Mančester junajteda je definitivno neuspešna i finale FA kupa protiv Kristal Palasa (subota, 18.30) tu ocenu definitivno neće promeniti, ali bi bar moglo da ublaži gorak ukus u ustima navijača.

Prvi meč ovih rivala u sezoni na izmaku završen je bez pobednika i golova, a u drugom, na Old Trafordu, trijumfovao je Junajted 2:0, autogolom Demijena Dilejnija i golom svog defanzivca Matea Darmijana.

Dok Luj Van Gal jedini govori da će ostati na Old Trafordu, logično je pretpostaviti da će ovog vikenda poslednji put voditi "đavole" - i to u borbi za prvi značajan trofej od odlaska ser Aleksa Fergusona.

Izuzev pehara Komjuniti šilda, koji je Nemanja Vidić u leto 2013. podigao u blizini Dejvida Mojesa, Junajted godinama nije bio bliži "osvežavanju" trofejne sale. Ako bi pobedio, engleski gigant osvojio bi 12. trofej FA kupa.

U suprotnom, ispisaće neslavnu istoriju kluba.

Ako ne slavi protiv Kristal Palasa, Mančester junajted ostvariće najduži niz bez trofeja od 1990. godine, kada je posle pet "sušnih" leta uneo na Old Traford pehar FA kupa.

Stoga, ulog favorita nije mali.

Rekordno neefikasni Van Galov tim (samo 49 golova u ligi) imaće zadatak da se izbori sa odbranom Kristal Palasa, koji cele sezone igra na kontre, koristeći svoje brze ofanzivce. Jedan od njih je i Vilfred Zaha, bivši igrač Junajteda, koji će u subotu imati šta da dokaže nekadašnjem klubu, sa kojim je je osvojio samo jedan trofej - navedeni Komjuniti šild.

Sa druge strane, ova ekipa "đavola" bar je navikla navijače da ne srlja i da joj se ne žuri da napadne, pa je teško predvideti koliko će (i da li će) Palas uopšte imati prostora da trči iza leđa defanzivaca Junajteda.

Meč će, naravno, biti odigran na Vembliju, gde će Junajtedov tinejdžer Markus Rašford imati šansu da zablista na velikoj sceni i da stavi tačku na sezonu svoje pune afirmacije, o kojoj je sanjao i koja će ostati upamćena kao jedna od zaostavština (odlazećeg) Van Gala.

Junajted je osvajao FA kup 11 puta, a u 21. veku samo jednom - 2004. Palasu je do ove nedelje najveći uspeh bio ulazak u navedeno finale 1990, u kojem je izgubio baš od sutrašnjeg rivala - i to u ponovljenoj utakmici (1:0), jer je prva završena bez pobednika (3:3).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar