НБА плеј-оф: Оклахома не стаје! ''Нокаутирала'' Вориорсе у гостима!

Кошаркаши Оклахоме наставили су победничку серију и у финалу плеј-офа на Западу направили ‘брејк’ против актуелног шампиона Голден Стејта.

Кошарка 17.05.2016 | 13:40
НБА плеј-оф: Оклахома не стаје! ''Нокаутирала'' Вориорсе у гостима!

Тандер је савладао Вориорсе резултатом 108:102 у првом мечу финалне серије и домаћину нанео други пораз код куће ове сезоне.

Вориорси су водили током већег дела меча, у трећој четвртини и 14 разлике, али су Кевин Дурент и Расел Вестбрук повели тим до преокрета и победе у ‘Оракл арени’.

"Морате да имате прави приступ у оваквим халама. Наши момци разумеју где долазе. Не могу да дођу овде и да помисле да ће све бити у реду. Прва ствар коју треба прихватити је да ће бити тешко", рекао је тренер Тандера Били Донован.

Дурент је завршио утакмицу са 26 поена, међу којима је и кључни кош 30 секунди пре краја, којим је Оклахома стекла пет разлике. Вестбрук је имао феноменално друго полувреме – постигао 24 од својих 27 поена у том делу игре, а на крају је уписао и 12 асистенција и 7 украдених лопти.

Он је промашио девет од првих 10 шутева, али је у трећој четвртини постигао 19 поена од 38 свог тима.

"Треба само да се надмећемо. Друга утакмица ће бити тешка, тешко је овде играти. Имају много сјајних играча у тиму, али знам да смо и ми велики тим када се посветимо томе. Вечерас нисмо играли најбоље што можемо, али смо ипак победили", истакао је Вестбрук.

Најкориснији играч (МВП) лиге Стефен Кари постигао је 26 поена за Голден Стејт, а остварио је и лични рекорд од 10 скокова у плеј-офу. Вориорсе је лош шут коштао пораза – екипа је у другом полувремену постигла 42 поена, а у последњој четвртини само 14.

"Збрзали су нас и онда смо ишли на неке акције за много поена. То понекад ради. У одбрани смо имали довољно скокова и заустављених напада. Нисмо личилина себе. То је нешто из чега ћемо учити за даље", рекао је Кари.

Кари је из игре шутирао 9-22, имао по 7 асистенција и изгубљених лопти, а првом тројком је оборио рекорд Реџија Милера јер је у 45. узастопној плеј-оф утакмици погодио барем једну.

"Није леп осећај када изгубите прву утакмицу у серији, поготову код куће. Али, радујем се што имамо шансу да се вратимо и покажемо од чега смо направљени", додао је најбољи кошаркаш данашњице.

Клеј Томпсон додао је 25 поена, од чега 19 у првом полувремену.

Друга утакмица такође у ‘Оракл арени’ у ноћи између среде и четвртка, а потом се серија између две најефикасније екипе у сезони сели у Оклахому.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар