NBA plej-of: Oklahoma ne staje! ''Nokautirala'' Voriorse u gostima!

Košarkaši Oklahome nastavili su pobedničku seriju i u finalu plej-ofa na Zapadu napravili ‘brejk’ protiv aktuelnog šampiona Golden Stejta.

Košarka 17.05.2016 | 13:40
NBA plej-of: Oklahoma ne staje! ''Nokautirala'' Voriorse u gostima!

Tander je savladao Voriorse rezultatom 108:102 u prvom meču finalne serije i domaćinu naneo drugi poraz kod kuće ove sezone.

Voriorsi su vodili tokom većeg dela meča, u trećoj četvrtini i 14 razlike, ali su Kevin Durent i Rasel Vestbruk poveli tim do preokreta i pobede u ‘Orakl areni’.

"Morate da imate pravi pristup u ovakvim halama. Naši momci razumeju gde dolaze. Ne mogu da dođu ovde i da pomisle da će sve biti u redu. Prva stvar koju treba prihvatiti je da će biti teško", rekao je trener Tandera Bili Donovan.

Durent je završio utakmicu sa 26 poena, među kojima je i ključni koš 30 sekundi pre kraja, kojim je Oklahoma stekla pet razlike. Vestbruk je imao fenomenalno drugo poluvreme – postigao 24 od svojih 27 poena u tom delu igre, a na kraju je upisao i 12 asistencija i 7 ukradenih lopti.

On je promašio devet od prvih 10 šuteva, ali je u trećoj četvrtini postigao 19 poena od 38 svog tima.

"Treba samo da se nadmećemo. Druga utakmica će biti teška, teško je ovde igrati. Imaju mnogo sjajnih igrača u timu, ali znam da smo i mi veliki tim kada se posvetimo tome. Večeras nismo igrali najbolje što možemo, ali smo ipak pobedili", istakao je Vestbruk.

Najkorisniji igrač (MVP) lige Stefen Kari postigao je 26 poena za Golden Stejt, a ostvario je i lični rekord od 10 skokova u plej-ofu. Voriorse je loš šut koštao poraza – ekipa je u drugom poluvremenu postigla 42 poena, a u poslednjoj četvrtini samo 14.

"Zbrzali su nas i onda smo išli na neke akcije za mnogo poena. To ponekad radi. U odbrani smo imali dovoljno skokova i zaustavljenih napada. Nismo ličilina sebe. To je nešto iz čega ćemo učiti za dalje", rekao je Kari.

Kari je iz igre šutirao 9-22, imao po 7 asistencija i izgubljenih lopti, a prvom trojkom je oborio rekord Redžija Milera jer je u 45. uzastopnoj plej-of utakmici pogodio barem jednu.

"Nije lep osećaj kada izgubite prvu utakmicu u seriji, pogotovu kod kuće. Ali, radujem se što imamo šansu da se vratimo i pokažemo od čega smo napravljeni", dodao je najbolji košarkaš današnjice.

Klej Tompson dodao je 25 poena, od čega 19 u prvom poluvremenu.

Druga utakmica takođe u ‘Orakl areni’ u noći između srede i četvrtka, a potom se serija između dve najefikasnije ekipe u sezoni seli u Oklahomu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar