Нико никад као Зизу! Да ли смо коначно добили “десетку” од тренера?!

У првих 20 утакмица на клупи Реала чак 17 победа, два ремија и само један пораз!

Фудбал 28.05.2016 | 17:20
Нико никад као Зизу! Да ли смо коначно добили “десетку” од тренера?!

Штопери или задњи везни. Нападачи или најкреативнији фудбалери средине терена малтене по правилу нису имали успеха када су прелазили у тренерске воде. Најчешће објашњење које се може чути - једноставно не могу да схвате да технички инфериорнији играчи од оних какви су они сами некад били нису кадри да замисли тренера остваре на терену. Има логике. Посебно ако се зовеш Зинедин Зидан. Ретко ко може и да помисли да уради оно што је он некад чинио. Али судећи по почетку, свет фудбала би коначно могао да дочека "десетку" са великим тренерским потенцијалом.

Јер веровали или не, у славној историји мадридског Реала ниједан тренер није имао бољи старт од легендарног Зизуа!

Француз који је на клупи Краљевског клуба наследио бескрвног Рафаела Бенитеза у првих 20 утакмица остварио је чак 17 победа, два пута играо нерешено (на гостовањима код Малаге и Бетиса), изгубио само једном - на стадиону “Сантјаго Бернабеу” против градског ривала Атлетика.

Све скупа 53 бода уз гол разлику 63:16 (+47) што је још један рекорд ако рачунамо број датих погодака у првих 20 утакмица са диригентском палицом у Реалу.

Само је Хуанде Рамос, који је тим преузео после 15. кола у сезони 2008/2009 имао толики број победа, али је изгубио две утакмице и освојио 52 бода уз много уравнотеженију гол разлику (+29).

Ако бисмо рачунали само период од доласка Зизуа, Реал је шампион Шпаније. У тих 20 кола освојио је четири бода више него Барселона, шест од Атлетика. У 18 кола под вођством Бенитеза Краљевски клуб је био пет корака испод Барселоне, четири испод Атлетика.

Али…

"Ништа још нисмо освојили", спушта лопту Зидан.

Има још шансе. Атлетико вечерас на миланском стадиону “Ђузепе Меаца”. Финале Лиге шампиона. Само… Дијего Симеоне и дружина му се неће склонити. Напротив, ако треба откинуће му ногу само да пригрле “ушати” пехар.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар