Niko nikad kao Zizu! Da li smo konačno dobili “desetku” od trenera?!

U prvih 20 utakmica na klupi Reala čak 17 pobeda, dva remija i samo jedan poraz!

Fudbal 28.05.2016 | 17:20
Niko nikad kao Zizu! Da li smo konačno dobili “desetku” od trenera?!

Štoperi ili zadnji vezni. Napadači ili najkreativniji fudbaleri sredine terena maltene po pravilu nisu imali uspeha kada su prelazili u trenerske vode. Najčešće objašnjenje koje se može čuti - jednostavno ne mogu da shvate da tehnički inferiorniji igrači od onih kakvi su oni sami nekad bili nisu kadri da zamisli trenera ostvare na terenu. Ima logike. Posebno ako se zoveš Zinedin Zidan. Retko ko može i da pomisli da uradi ono što je on nekad činio. Ali sudeći po početku, svet fudbala bi konačno mogao da dočeka "desetku" sa velikim trenerskim potencijalom.

Jer verovali ili ne, u slavnoj istoriji madridskog Reala nijedan trener nije imao bolji start od legendarnog Zizua!

Francuz koji je na klupi Kraljevskog kluba nasledio beskrvnog Rafaela Beniteza u prvih 20 utakmica ostvario je čak 17 pobeda, dva puta igrao nerešeno (na gostovanjima kod Malage i Betisa), izgubio samo jednom - na stadionu “Santjago Bernabeu” protiv gradskog rivala Atletika.

Sve skupa 53 boda uz gol razliku 63:16 (+47) što je još jedan rekord ako računamo broj datih pogodaka u prvih 20 utakmica sa dirigentskom palicom u Realu.

Samo je Huande Ramos, koji je tim preuzeo posle 15. kola u sezoni 2008/2009 imao toliki broj pobeda, ali je izgubio dve utakmice i osvojio 52 boda uz mnogo uravnoteženiju gol razliku (+29).

Ako bismo računali samo period od dolaska Zizua, Real je šampion Španije. U tih 20 kola osvojio je četiri boda više nego Barselona, šest od Atletika. U 18 kola pod vođstvom Beniteza Kraljevski klub je bio pet koraka ispod Barselone, četiri ispod Atletika.

Ali…

"Ništa još nismo osvojili", spušta loptu Zidan.

Ima još šanse. Atletiko večeras na milanskom stadionu “Đuzepe Meaca”. Finale Lige šampiona. Samo… Dijego Simeone i družina mu se neće skloniti. Naprotiv, ako treba otkinuće mu nogu samo da prigrle “ušati” pehar.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar