Суарес узео ''Пићићи'', сљедећа је ''Златна копачка''!

Нападач Барселоне Луис Суарес освајач је овогодишње Пићићи награде за најбољег стрелца шпанске Примере.

Фудбал 15.05.2016 | 08:00
Суарес узео ''Пићићи'', сљедећа је ''Златна копачка''!

Суарес је у својој другој сезони у Шпанији разбио доминацију Леа Месија и Кристијана Роналда и са 40 погодака био најефикаснији голгетер.

Уругвајац је у последње коло ушао са 37 погодака, четири више од Португалца, а обојица су већ до полувремена мечева са Гранадом, односно Депортивом, по два пута тресли противничке мреже.

Међутим, када је тренер ‘Краљевског клуба’ Зинедин Зидан чуо да Каталонци имају предност која им доноси титулу, одлучио је да Кристијана замени на полувремену и тиме је трка прекинута. 'Ел Пистолеро' је сјајну партију крунисао у финишу сусрета када је комплетирао осми хет-трик у свим такмичењима у сезони.

Оно што је још већи подвиг некадашњег нападача Ајакса и Ливерпула јесте што са Аргентинцем дели прво место листе асистената сап о 16 успешних додавања.

Он је тако постао први играч после шест година који је освојио то признање, а да није неко од двојице најбољих фудбалера света – Меси и Роналдо по три пута су били најбољи стрелци Примере.

Следеће признање које ће вероватно завршити у рукума Суареса јесте Златна копачка која се додељује најбољем стрелцу Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар