Suares uzeo ''Pićići'', sljedeća je ''Zlatna kopačka''!

Napadač Barselone Luis Suares osvajač je ovogodišnje Pićići nagrade za najboljeg strelca španske Primere.

Fudbal 15.05.2016 | 08:00
Suares uzeo ''Pićići'', sljedeća je ''Zlatna kopačka''!

Suares je u svojoj drugoj sezoni u Španiji razbio dominaciju Lea Mesija i Kristijana Ronalda i sa 40 pogodaka bio najefikasniji golgeter.

Urugvajac je u poslednje kolo ušao sa 37 pogodaka, četiri više od Portugalca, a obojica su već do poluvremena mečeva sa Granadom, odnosno Deportivom, po dva puta tresli protivničke mreže.

Međutim, kada je trener ‘Kraljevskog kluba’ Zinedin Zidan čuo da Katalonci imaju prednost koja im donosi titulu, odlučio je da Kristijana zameni na poluvremenu i time je trka prekinuta. 'El Pistolero' je sjajnu partiju krunisao u finišu susreta kada je kompletirao osmi het-trik u svim takmičenjima u sezoni.

Ono što je još veći podvig nekadašnjeg napadača Ajaksa i Liverpula jeste što sa Argentincem deli prvo mesto liste asistenata sap o 16 uspešnih dodavanja.

On je tako postao prvi igrač posle šest godina koji je osvojio to priznanje, a da nije neko od dvojice najboljih fudbalera sveta – Mesi i Ronaldo po tri puta su bili najbolji strelci Primere.

Sledeće priznanje koje će verovatno završiti u rukuma Suaresa jeste Zlatna kopačka koja se dodeljuje najboljem strelcu Evrope.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar