ИТА: Јуветова ''петарда'' за крај, страдање Миланеза, Ромина олуја на Сан Сиру, али...

...Пипита и Наполи ће директно у Лигу шампиона! Сасуоло сада чека финале Купа Италије. Милан иде у Лигу Европе само ако савлада Јувентус! Фудбалери Јувентуса победили су Сампдорију са 5:0 у последњем колу италијанске Серије А. 

Фудбал 14.05.2016 | 23:15
ИТА: Јуветова ''петарда'' за крај, страдање Миланеза, Ромина олуја на Сан Сиру, али...

Стара дама је још раније обезбедила титуу домаћег шампиона, али су сезону у овом такмичењу завршили на најбољи могући начин пред својим навијачима.

Екипу Јувентуса чека борба за још један трофеј, Куп Италије, за који ће се 21. маја борити са Миланом у Риму.

Победу свом тиму донели су двоструки стрелац Дибала, Евра, Кејлини и Бонучи. Сампдорија је већ у 14. минуту остала са играчем мање на терену јер је директан црвени картон добио Скриниар.

У пораженој екипи цео меч одиграо је српски фудбалер Немања Крстичић.

Јувентус је сезону у Серији А завршио са 91 бодом, остварених 29 победа, уз четири ремија, и пет пораза.

Сампдорија је 15. на табели са 40 бодова, а коначан пласман зависиће од резултата Удинезеа, који ће имати прилику да је престигне у недељу против Карпија.

Каква цела сезона, такав и крај. Седмоструки првак Европе је трећу сезону заредом разочарао у Серији А. Милан је завршио првенство на очајном сеедмом месту. После пораза од Роме на Сан Сиру - 1:3.

Испоставило се да бодови нису много значили Вучици, а не би значили ни Росонерима. Много више Миланове навијаче боли крцкање угледа и клупског рејтинга. Рома је уркос победи коју је остварила прилично лако, завршила сезону на трећем месту. Наполи није дозволио изненађење и са рутинских 4:0 на Сан Паолу је испратио Фрозиноне у Серију Б после само једне године у прволигашком рангу.

На тај начин, Наполи је издржао притисак Роме, задржао друго место на табели и остварио директан пласман у Лигу шампиона. Уз један гол Хамшика и хет-трик Гонзала Игуаина, Наполитанци су се опростили од навијача за ову сезону, а Пипита је завршио као први стрелац лиге са чак 36 голова! Од вечерашња три поготка, један петом је био права мајсторија.

Рома ће морати у плеј-оф за елитно европско такмичење и тамо због слабијег коефицијента неће бити носилац. Тамо ће јој ривали највероватније бити Порто, Манчестер Сити, Виљареал, Шахтјор и Ајакс. Вучица је са пола гаса нанела тежак пораз очајним Росонерима. У 18. минуту је Салах био неухватљив за спору одбрану Милана и завршио је контру после дивне асистенције Стротмана. Рома је била боља, стварала шансе, а једини опасан по гол противника у Милану је био Кеисуке Хонда који је пробао да изједначи у неколико наврата. После сат времена игре је било 2:0 за Рому. Пјанић је лансирао Ел Шаравија пред гол Милана, а Фараон погодио против бившег клуба и из поштовања није желео да слави гол. Милан је до тада у неколико наврата спашавао сјајни Ђиђо Донарума на голу. Код голова није могао ништа, а био је немоћан и у 82. минуту. После шмекерске штикле резервисте Франческа Тотија, Салах је шутирао, Донарума сјајно одбранио, али Емерсон је отпадак претворио у гол за 3:0. Успео је бледи Милан до краја да стигне до почасног гола. Био је то 19. погодак у сезони Карлоса Баке. Остаје велико питање да ли је ово била последња утакмица Франческа Тотија за Рому пошто нови уговор још није поптисан...

Милану ни победа на крају не би ништа значила, пошто је Сасуоло задржао шесту позицију на табели победом над Интером. И Неразури су страдали слично капо градски ривал. С тим што су они декласирани још у првом полувремену када је и постављен коначан резултат меча. Млади Матео Политано је униптио катастрофалну одбрану Интера. Прво је погодио уз помоћ Муриља, потом је Пелегрини казнио још једну лошу интервенцију последње линије гостију, да би Политано другим голом на мечу у 39. минуту решио све дилеме. Претходно је Паласио вратио трачак наде гостима.

Интер упркос поразу иде директно у Лигу Европе, а Фиорентина као петопласирана у квалификације за поменуто такмичење. Италија даје још једног представника за Лигу Европе, а још се не зна да ли ће то бити Сасуоло или Милан. Ако Росонери не направе чудо у финалу Купа Италије и не савладају Јувентус, Сасуоло иде у Европу, а Милан и трећу сезону заредом остаје без ње.

Серија А, 38. коло:

Субота:
Јувентус – Сампдорија 5:0
Евра 5, Дибала 15(п), 37, Кјелини 77, Бонучи 85
Милан – Рома 1:3
Бака 86 – Салах 19, Ел Шарави 59, Емерсон 82
Наполи – Фрозиноне 4:0
Хамшик 44, Игуаин 52, 62, 71 – Паласио 32
Сасуоло -Интер 3:1
Политано 6, 39 Пелегрини 26,

Недеља:
18.00 Кјево – Болоња
18.00 Емполи – Торино
18.00 Ђеноа – Аталанта
20.45 Лацио – Фиорентина
20.45 Палермо – Верона
20.45 Удинезе – Карпи

Извор: Б92/моззартспорт

 

Коментари / 0

Оставите коментар