ITA: Juvetova ''petarda'' za kraj, stradanje Milaneza, Romina oluja na San Siru, ali...

...Pipita i Napoli će direktno u Ligu šampiona! Sasuolo sada čeka finale Kupa Italije. Milan ide u Ligu Evrope samo ako savlada Juventus! Fudbaleri Juventusa pobedili su Sampdoriju sa 5:0 u poslednjem kolu italijanske Serije A. 

Fudbal 14.05.2016 | 23:15
ITA: Juvetova ''petarda'' za kraj, stradanje Milaneza, Romina oluja na San Siru, ali...

Stara dama je još ranije obezbedila tituu domaćeg šampiona, ali su sezonu u ovom takmičenju završili na najbolji mogući način pred svojim navijačima.

Ekipu Juventusa čeka borba za još jedan trofej, Kup Italije, za koji će se 21. maja boriti sa Milanom u Rimu.

Pobedu svom timu doneli su dvostruki strelac Dibala, Evra, Kejlini i Bonuči. Sampdorija je već u 14. minutu ostala sa igračem manje na terenu jer je direktan crveni karton dobio Skriniar.

U poraženoj ekipi ceo meč odigrao je srpski fudbaler Nemanja Krstičić.

Juventus je sezonu u Seriji A završio sa 91 bodom, ostvarenih 29 pobeda, uz četiri remija, i pet poraza.

Sampdorija je 15. na tabeli sa 40 bodova, a konačan plasman zavisiće od rezultata Udinezea, koji će imati priliku da je prestigne u nedelju protiv Karpija.

Kakva cela sezona, takav i kraj. Sedmostruki prvak Evrope je treću sezonu zaredom razočarao u Seriji A. Milan je završio prvenstvo na očajnom seedmom mestu. Posle poraza od Rome na San Siru - 1:3.

Ispostavilo se da bodovi nisu mnogo značili Vučici, a ne bi značili ni Rosonerima. Mnogo više Milanove navijače boli krckanje ugleda i klupskog rejtinga. Roma je urkos pobedi koju je ostvarila prilično lako, završila sezonu na trećem mestu. Napoli nije dozvolio iznenađenje i sa rutinskih 4:0 na San Paolu je ispratio Frozinone u Seriju B posle samo jedne godine u prvoligaškom rangu.

Na taj način, Napoli je izdržao pritisak Rome, zadržao drugo mesto na tabeli i ostvario direktan plasman u Ligu šampiona. Uz jedan gol Hamšika i het-trik Gonzala Iguaina, Napolitanci su se oprostili od navijača za ovu sezonu, a Pipita je završio kao prvi strelac lige sa čak 36 golova! Od večerašnja tri pogotka, jedan petom je bio prava majstorija.

Roma će morati u plej-of za elitno evropsko takmičenje i tamo zbog slabijeg koeficijenta neće biti nosilac. Tamo će joj rivali najverovatnije biti Porto, Mančester Siti, Viljareal, Šahtjor i Ajaks. Vučica je sa pola gasa nanela težak poraz očajnim Rosonerima. U 18. minutu je Salah bio neuhvatljiv za sporu odbranu Milana i završio je kontru posle divne asistencije Strotmana. Roma je bila bolja, stvarala šanse, a jedini opasan po gol protivnika u Milanu je bio Keisuke Honda koji je probao da izjednači u nekoliko navrata. Posle sat vremena igre je bilo 2:0 za Romu. Pjanić je lansirao El Šaravija pred gol Milana, a Faraon pogodio protiv bivšeg kluba i iz poštovanja nije želeo da slavi gol. Milan je do tada u nekoliko navrata spašavao sjajni Điđo Donaruma na golu. Kod golova nije mogao ništa, a bio je nemoćan i u 82. minutu. Posle šmekerske štikle rezerviste Frančeska Totija, Salah je šutirao, Donaruma sjajno odbranio, ali Emerson je otpadak pretvorio u gol za 3:0. Uspeo je bledi Milan do kraja da stigne do počasnog gola. Bio je to 19. pogodak u sezoni Karlosa Bake. Ostaje veliko pitanje da li je ovo bila poslednja utakmica Frančeska Totija za Romu pošto novi ugovor još nije poptisan...

Milanu ni pobeda na kraju ne bi ništa značila, pošto je Sasuolo zadržao šestu poziciju na tabeli pobedom nad Interom. I Nerazuri su stradali slično kapo gradski rival. S tim što su oni deklasirani još u prvom poluvremenu kada je i postavljen konačan rezultat meča. Mladi Mateo Politano je uniptio katastrofalnu odbranu Intera. Prvo je pogodio uz pomoć Murilja, potom je Pelegrini kaznio još jednu lošu intervenciju poslednje linije gostiju, da bi Politano drugim golom na meču u 39. minutu rešio sve dileme. Prethodno je Palasio vratio tračak nade gostima.

Inter uprkos porazu ide direktno u Ligu Evrope, a Fiorentina kao petoplasirana u kvalifikacije za pomenuto takmičenje. Italija daje još jednog predstavnika za Ligu Evrope, a još se ne zna da li će to biti Sasuolo ili Milan. Ako Rosoneri ne naprave čudo u finalu Kupa Italije i ne savladaju Juventus, Sasuolo ide u Evropu, a Milan i treću sezonu zaredom ostaje bez nje.

Serija A, 38. kolo:

Subota:
Juventus – Sampdorija 5:0
Evra 5, Dibala 15(p), 37, Kjelini 77, Bonuči 85
Milan – Roma 1:3
Baka 86 – Salah 19, El Šaravi 59, Emerson 82
Napoli – Frozinone 4:0
Hamšik 44, Iguain 52, 62, 71 – Palasio 32
Sasuolo -Inter 3:1
Politano 6, 39 Pelegrini 26,

Nedelja:
18.00 Kjevo – Bolonja
18.00 Empoli – Torino
18.00 Đenoa – Atalanta
20.45 Lacio – Fiorentina
20.45 Palermo – Verona
20.45 Udineze – Karpi

Izvor: B92/mozzartsport

 

Komentari / 0

Ostavite komentar