Коначно! Буђење ''Краљева'' са сјевера!

ХСВ спремио 50.000.000 евра за лето! Некадашњи шампион Европе најављује амбициозан пројекат за следећу сезону.

Фудбал 17.05.2016 | 10:40
Коначно! Буђење ''Краљева'' са сјевера!

Велики Хамбургер се поново уздиже! Исувише је година протраћио стари фудбалски вук у борби за опстанак, али је успевао да се одржи као једини који никада није испао у историји из Бундеслиге, тачније одиграо је све сезоне у немачкој елити.

Ове године начињен је искорак, јер после три узастопне сезоне момци у црвеним шорцевима не играју бараж за опстанак, али је 12. место у Бундеслиги далеко од реномеа некадашњег шампиона Европе из 1983. године. Зато је клуб започео комплетну реконструкцију, а први корак уследио је у уторак када је смењен спортски директор Петер Кнабел, а Дитмар Бајерсдорфер објединио је функције првог човека клуба и спортског директора, које ће убудуће обављати самостално.

Иза Бајерсдорфера стоји главни инвеститор, локални милијардер Клаус Михаел Кине, који је протеклих дана одлучио да крене у нову реконструкцију, с тим да му у томе свесрдно помаже и некадашњи генерални менаџер Бајер Леверкузена Рајнер Калмунд. Дебељушкасти Калмунд је последњих година постао сива еминенција немачког фудбала, а човек је и који из сенке држи менаџерску агенцију чији су клијенти најбољи немачки фудбалери: Марко Ројс, Марио Геце, Тони Крос…

Управо Калмунд је на састанку на Мајорки објаснио Кинеу како функционише модеран фудбал, па ће милијардер из Хамбурга, који је до сада уложио 69.000.000 евра у овај клуб (без значајнијег успеха) током лета потрошити још 50.000.000 како би додатно ојачао екипу.
„Кине жели да појача ХСВ, али неће више да баца паре већ ће их уложити у конкретна појачања. Довешће играче који гарантују квалитет“, открио је Калмунд у разговору за Билд.

И већ се знају конкретна два имена која су на листи жеља Хамбургера. То су талентовани нападач Челсија Бертранд Траоре (20) и крилни фудбалер Спортинга Карлос Мане (22), који би требало током лета да се преселе на север Немачке.

Хамбургер је према последњим подацима био у минусу од равно 89.000.000 евра, али је клуб и даље пословно стабилан, а дугови су последица стварања залога за будућност и изградњу стабилнијег финансијског система. Овај клуб има бројну армију навијача и један је од највећих у Немачкој.

Милијардер Клаус Михаел Кине који се бави бродоградњом, власник је 11 одсто акција ХСВ-а, али је највећи инвеститор од свих акционара јер је лудо заљубљен у клуб. Сада је решио да конкретно помогне, а занимљиво да је прошле недеље угостио и председника Барселоне Ђозепа Марију Бартомеуа који му је обећао помоћ каталонског гиганта.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар