Konačno! Buđenje ''Kraljeva'' sa sjevera!

HSV spremio 50.000.000 evra za leto! Nekadašnji šampion Evrope najavljuje ambiciozan projekat za sledeću sezonu.

Fudbal 17.05.2016 | 10:40
Konačno! Buđenje ''Kraljeva'' sa sjevera!

Veliki Hamburger se ponovo uzdiže! Isuviše je godina protraćio stari fudbalski vuk u borbi za opstanak, ali je uspevao da se održi kao jedini koji nikada nije ispao u istoriji iz Bundeslige, tačnije odigrao je sve sezone u nemačkoj eliti.

Ove godine načinjen je iskorak, jer posle tri uzastopne sezone momci u crvenim šorcevima ne igraju baraž za opstanak, ali je 12. mesto u Bundesligi daleko od renomea nekadašnjeg šampiona Evrope iz 1983. godine. Zato je klub započeo kompletnu rekonstrukciju, a prvi korak usledio je u utorak kada je smenjen sportski direktor Peter Knabel, a Ditmar Bajersdorfer objedinio je funkcije prvog čoveka kluba i sportskog direktora, koje će ubuduće obavljati samostalno.

Iza Bajersdorfera stoji glavni investitor, lokalni milijarder Klaus Mihael Kine, koji je proteklih dana odlučio da krene u novu rekonstrukciju, s tim da mu u tome svesrdno pomaže i nekadašnji generalni menadžer Bajer Leverkuzena Rajner Kalmund. Debeljuškasti Kalmund je poslednjih godina postao siva eminencija nemačkog fudbala, a čovek je i koji iz senke drži menadžersku agenciju čiji su klijenti najbolji nemački fudbaleri: Marko Rojs, Mario Gece, Toni Kros…

Upravo Kalmund je na sastanku na Majorki objasnio Kineu kako funkcioniše moderan fudbal, pa će milijarder iz Hamburga, koji je do sada uložio 69.000.000 evra u ovaj klub (bez značajnijeg uspeha) tokom leta potrošiti još 50.000.000 kako bi dodatno ojačao ekipu.
„Kine želi da pojača HSV, ali neće više da baca pare već će ih uložiti u konkretna pojačanja. Dovešće igrače koji garantuju kvalitet“, otkrio je Kalmund u razgovoru za Bild.

I već se znaju konkretna dva imena koja su na listi želja Hamburgera. To su talentovani napadač Čelsija Bertrand Traore (20) i krilni fudbaler Sportinga Karlos Mane (22), koji bi trebalo tokom leta da se presele na sever Nemačke.

Hamburger je prema poslednjim podacima bio u minusu od ravno 89.000.000 evra, ali je klub i dalje poslovno stabilan, a dugovi su posledica stvaranja zaloga za budućnost i izgradnju stabilnijeg finansijskog sistema. Ovaj klub ima brojnu armiju navijača i jedan je od najvećih u Nemačkoj.

Milijarder Klaus Mihael Kine koji se bavi brodogradnjom, vlasnik je 11 odsto akcija HSV-a, ali je najveći investitor od svih akcionara jer je ludo zaljubljen u klub. Sada je rešio da konkretno pomogne, a zanimljivo da je prošle nedelje ugostio i predsednika Barselone Đozepa Mariju Bartomeua koji mu je obećao pomoć katalonskog giganta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar