Ванредна ситуација у Македонији, демолирана канцеларија Иванова

Демонстранти револтирани одлуком председника Македоније Ђорђа Иванова да аболира актере афере "Бомба" синоћ су изашли на улице и демолирали канцеларију Иванова.

Регион 13.04.2016 | 08:40
Ванредна ситуација у Македонији, демолирана канцеларија Иванова

Група демонстраната демолирала је и јајима гађала зграду у којој се налази канцеларија македонског председника која је била под јаким полицијским обезбеђењем, преносе македонски медији.

Демонстранти су поломили прозоре канцеларије Иванова након чега су отишли испред седишта владајуће партије ВМРО-ДПМНЕ и испред зграде Владе. На улицама су биле присутне и јаке полицијске снаге.

Окупљени су скандирали против председника Иванова. Кордон полиције их је спречио да дођу до зграде након чега су демонстранти јајима гађали и полицију. Присуство полиције је након тога појачано у граду.

Лидер македонске опозиције Зоран Заев рекао да је председник Ђорђе Иванов, одлуком да аболира актере афере "Бомба", извео државни удар.

"Од данас у Македонији не постоји правна држава... Тражимо да Иванов хитно поднесе оставку. Уколико то не учини, довешће земљу пред експлозију", рекао је Заев новинарима у Скопљу.

Протестовало се и испред седишта главне македонске опозиционе партије Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ).

Подсећамо, Иванов је јуче помиловао све осумњичене за учешће у илегалном прислушкивању, које је изазвало политичку кризу у тој земљи.

"Одлучио сам да окончам ову агонију за Македонију", рекао је Ђорђе Иванов у обраћању новинарима, након што је обелоданио своју одлуку о обустављању свих истрага и судских поступака повезаних са скандалом због прислушкивања, пренео је Ројтерс.

Македонска опозиција је прошле године објавила снимке прислушкиваних разговора сарадника тадашњег премијера Николе Груевског, за које тврде да разоткривају контролу владе над новинарима, судијама, службеницима из јавног сектора, као и изборне манипулације.

Извор: Б92

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

лијан

13.04.2016 06:52

Браво Македонијо!растурити багро да им се траг незна!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

13.04.2016 06:58

Свако се бори за своје...а само ми се дивимо другима у борби из куце

ОДГОВОРИТЕ
Name

фц

13.04.2016 07:50

Ово треба да уради РС И ЦИЈЕЛОЈ БиХ доста нам је висе ове банде тј.ПОЛИТИЦАРА а НАРОД У РС и БХ је ВИСЕ НЕГО ДОБАР нема везе која нација НЕМА ГА БОЉЕГ У ЦИЈЕЛОМ СВИЈЕТУ САМО ИХ ЗАВАДАЈУ ПОЛИТИЦАРИ

Name

тр

13.04.2016 08:24

Слазем се у оном дијелу који се односи на демонстрације у Српској, али не видим разлог засто се у овом контексту помиње и Федерација (јер су демонстрације у Тузли и Сарајеву имале, како се испоставило политицку конотацију). А, сто се тице мирних демонстрација у Српској - обавезно и то сто прије!!!

Name

Миско

13.04.2016 07:18

Македонци медјусобно ратују а сиптари сједе и цекају свој моменат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

13.04.2016 07:44

У односу на РС, Македонија је мека парламентаризма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симболика

13.04.2016 07:51

Симболицно је да кад бацис јаје на некога. То доказујес да имас муда. А код нас је народ као кокоси која не носе јаја и само реагују на : Ишшшшшшшшш. То Македонци са јајима. Показите насим јајарама како се то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ждеро

13.04.2016 08:16

Будале, немају подршку на изборима па организују овакве глупости. Све ово треба пендреком преко леђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Против сваке власти до сада

13.04.2016 08:31

Ја ћу мој "пендрек" дати твојој госпоји, али не по леђима.

Name

Респецт

13.04.2016 08:35

Е тако се то ради, то је права опозиција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

13.04.2016 08:42

Ми смо најгори ! Трипимо багру Која нас тлаци.само се Куци.о, а немамо му.а!нека нас тлаце и. Треба.стидим се Какви смо бескицмењаци

ОДГОВОРИТЕ